Madarak és Fák Napja a Szendehely melletti Gyadai-réten

Az MME Börzsönyi Helyi Csoportja kirándulást szervez a Katalinpusztához közeli Gyadai-rét Tanösvényhez. A túra célja egy énekesmadár-odútelep megtekintése lesz.Találkozó: 2011. május 7-én (szombaton) 10 órától, a Gyadai-rét Tanösvény bejáratánál, Szendehely-Katalinpuszta felől.

A programon óvodai és iskolai csoportok is részt vehetnek előzetes bejelentkezés alapján. A kirándulás igénytől függően 3 km könnyű vagy 6 km közepesen nehéz túra.

Érdeklődés és jelentkezés Nagy Csabánál >>

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

A Békés megyei város kertbarát köre ünnepség keretében adta át a fecskefészek-falat. A Kondorosi Kertbarát Kör lelkes tagjai évek óta foglalkoznak a molnár- és füsti fecskék megtelepítésével, a fészekanyag beszerzési helyéül szolgáló sarazóhelyeket létesítenek, mesterséges fészekalapokat gyártanak különféle anyagokból. 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet települések részére Madárbarát település mintaprojekt kialakítására. A mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök kihelyezve (ódúk,...

zöldes gyöngyházlepke (fotó: Faragó Ádám)

Május 5-én, a Jókai-kertben előkészítettük az MME legújabb szakosztályának létrehozásához szükséges feltételeket. A Lepkevédelmi Szakosztály megalakulásának kezdeményezői között a Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület tagjai, nemzeti park igazgatóságok munkatársai, muzeológusok, civil lepkészek, madarászok, lepkészettel most ismerkedők is megtalálhatóak.