Madarak és fák napja Országos Verseny

Az MME Hajdú-Bihari Csoportjának Madarász Suli csapata nyerte a Madarak és fák napja Országos Verseny országos döntőjét.

Az finálé május 14-16. között került megrendezésre Dombóváron. A csapatoknak elméleti és gyakorlati tudásukról is számot kellett adniuk.A képen balról jobbra látható ifjú madarászok: Balla Dániel, Németh Tamás és Csúvár Balázs

Gratulálunk a szép eredményhez!

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.