Madarak és fák ünnepe a Deák téren

Az MME a Fővárosi Önkormányzattal közösen a Deák tér mellett, a Városháza parkban ünnepelte a Madarak és Fák Napját május 10-én.


Fotó: Kovács Attila

A parkban szabadtéri kiállítás gyanánt egy Madárbarát Mintakertet helyeztek el, amelyben a Madárbarát Kert fővédnöke, Bálint György, Dr. Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes, és az MME budapesti csoportjának elnöke, Bajor Zoltán kalauzolta az érdeklődőket. A mintakert tájékoztató tábláit és madárvédelmi berendezéseit a Fővárosi Önkormányzat a Budai Arborétumnak ajándékozta az ünnepség után.

A rendezvény további képet a galériában tekinthetik meg. Köszönet érte az MTI fotósának, Kovács Attilának.


További információ:
Galéria

Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.