Madarásztúra Szögligetről a Szádvárra 2012. május 19-én

Az MME Gömör-Tornai Helyi Csoportja madarásztúrát szervez Szögligetről a Szádvárra 2012. május 19-én (szombaton). A túra Szögliget központjából vezet a Vár- és a Várszög-völgyön át a Lakatos-forrásig, majd onnan fel a Szádvárra. A madárdaltól hangos erdőben járva mindenki kipróbálhatja, mennyire ismeri fel hangjuk alapján erdei énekeseinket.

Gömör-Tornai Helyi Csoport logó


A Szádvárra érkezve nemcsak a csodálatos panorámában, hanem a ragadozómadarak röptében is lehet gyönyörködni. Visszafelé a Szádvár-tanösvény bejárásával jutnak el a résztvevők a faluba.

Találkozó: 10:00 órakor Szögligeten, az autóbuszfordulónál.

További információ és jelentkezés: Farkas Roland, 06-30-637-5149


1% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), Magyarország és a térség egyik legnagyobb természetvédelmi civil szervezete állatgondozói és környezeti nevelési feladatok ellátására 1 fő teljes állású (heti 40 óra) munkatársat keres.