Madárbarát óvoda

A Madarak és Fák Napján Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter részvételével a belváros-lipótvárosi óvodások odúkat és madáretetőket helyeztek ki intézményük kertjébe.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által meghirdetett Madárbarát Kert program célja, hogy ösztönözze akertek, parkok, iskolák, óvodák környezetének természetbaráttá alakítását, ezzel is szemléltetve, hogy a mindennapokban is tehetünk valamit a természet védelméért. A fák és bokrok ültetésével, madárodúk, etetők kihelyezésével a városok betondzsungelében felnövő gyerekek is egy kicsit közelebb kerülhetnek a természethez.

A Madárbarát Kert program egybevág a környezetvédelmi tárca azon törekvésével, hogy a környezeti nevelés az óvodától a felsőoktatásig mindenütt jelen legyen a hazai oktatásban.

Persányi Miklós miniszter a 2004. évi illetmény-növekményét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület részére ajánlotta fel. A támogatás segítségévek az egyesület óvodák és iskolák részére kívánja biztosítani a lehetőséget, hogy környezetüket madárbaráttá alakíthassák át. Az ezzel kapcsolatos felhívásunkat honlapunkon közzétesszük. [munkatársunktól]

További információ:
Madárbarát kert

Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.