Madárbarát óvodák miniszteri támogatással

A napokban csatlakozott a százötvenedik óvoda a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Madárbarát kert elnevezésű programjához. Az MME több száz ingyenes madárodúval, etetővel, madárvédelmi és természetvédelmi kiadvánnyal látta el a jelentkezőket.

Az akciót Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter támogatása tette lehetővé, aki a 2004. évi illetmény-növekményét ajánlotta fel a Madártani Egyesület Természet Szolgálatában Alapítványának.

A két éve indult madárvédelmi programnak ma már csaknem 2400 regisztrált résztvevője van. A közintézmények, önkormányzatok, iskolák és óvodák mellett sok száz magánszemély kertjében is látható a Madárbarát kert feliratú tábla, ami tanúsítja, hogy tulajdonosa gondoskodik élőhelyről, búvóhelyről, táplálékról a madarak számára.

A mostani akció során az összes jászebrényi óvoda madárbarát kertet alakított ki az udvarán.

Bár az ez évre szánt támogatási keret kimerült, az MME továbbra is örömmel fogadja az óvodák és iskolák jelentkezését a Madárbarát kert programra. Nekik térítés ellenében tudnak madárvédelmi eszközöket biztosítani.

További információ:
Madárbarát kert

Kapcsolódó hírek

Közönséges késeidenevér (Fotó: Forrásy Csaba)

Viszonylag nagytermetű denevérfaj, egy kifejlett állat súlya akár 25 gramm is lehet. Elterjedési területe a mérsékelt égövi Európa, illetve a Közel-Kelet és Közép-Ázsia, ahol több alfaját is leírták már.

Torzonborz madár párosító játék

Köszönjük Szert-Szabó Dorottyának, és kedves márkájának, a Torzonborznak, hogy csatlakozik a Gondoskodó Termék programunkhoz!

Tojó fehérhátú fakopáncs

A fehérhátú fakopáncs minden tekintetben a legérdekesebb harkály fajunk. A Harkályvédelmi Szakosztály a faj országos felmérést tűzte ki célul a 2021-22-es években. Az alábbiakban a 2021-es felmérés eredményeit mutatjuk be.