Madárbarát óvodák miniszteri támogatással

A napokban csatlakozott a százötvenedik óvoda a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Madárbarát kert elnevezésű programjához. Az MME több száz ingyenes madárodúval, etetővel, madárvédelmi és természetvédelmi kiadvánnyal látta el a jelentkezőket.

Az akciót Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter támogatása tette lehetővé, aki a 2004. évi illetmény-növekményét ajánlotta fel a Madártani Egyesület Természet Szolgálatában Alapítványának.

A két éve indult madárvédelmi programnak ma már csaknem 2400 regisztrált résztvevője van. A közintézmények, önkormányzatok, iskolák és óvodák mellett sok száz magánszemély kertjében is látható a Madárbarát kert feliratú tábla, ami tanúsítja, hogy tulajdonosa gondoskodik élőhelyről, búvóhelyről, táplálékról a madarak számára.

A mostani akció során az összes jászebrényi óvoda madárbarát kertet alakított ki az udvarán.

Bár az ez évre szánt támogatási keret kimerült, az MME továbbra is örömmel fogadja az óvodák és iskolák jelentkezését a Madárbarát kert programra. Nekik térítés ellenében tudnak madárvédelmi eszközöket biztosítani.

További információ:
Madárbarát kert

Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.