Madárbarát óvodák miniszteri támogatással

A napokban csatlakozott a százötvenedik óvoda a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Madárbarát kert elnevezésű programjához. Az MME több száz ingyenes madárodúval, etetővel, madárvédelmi és természetvédelmi kiadvánnyal látta el a jelentkezőket.

Az akciót Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter támogatása tette lehetővé, aki a 2004. évi illetmény-növekményét ajánlotta fel a Madártani Egyesület Természet Szolgálatában Alapítványának.

A két éve indult madárvédelmi programnak ma már csaknem 2400 regisztrált résztvevője van. A közintézmények, önkormányzatok, iskolák és óvodák mellett sok száz magánszemély kertjében is látható a Madárbarát kert feliratú tábla, ami tanúsítja, hogy tulajdonosa gondoskodik élőhelyről, búvóhelyről, táplálékról a madarak számára.

A mostani akció során az összes jászebrényi óvoda madárbarát kertet alakított ki az udvarán.

Bár az ez évre szánt támogatási keret kimerült, az MME továbbra is örömmel fogadja az óvodák és iskolák jelentkezését a Madárbarát kert programra. Nekik térítés ellenében tudnak madárvédelmi eszközöket biztosítani.

További információ:
Madárbarát kert

Kapcsolódó hírek

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

2022. november 26. Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület. Védnök: Michl József, Tata város polgármestere. A rendezvény díszvendége: a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park. A rendezvény középpontjában: a...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a WWF Magyarország levelet intézett Nagy István agrárminiszterhez és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez a vagyontörvény módosítása ügyében.