Madáretető túra Aggtelekről Jósvafőre 2012. december 8-án

Az MME 4. sz. Gömör-Tornai Helyi Csoportja madáretető túrát szervez 2012. december 8-án, szombaton. Szeretettel várjuk Önt is!

Madáretető túra (Fotó: Farkas Emese)


Az Aggtelekről Jósvafőre vezető túrán a résztvevők többféle madárcsemegét – cinkegolyót, szalonnát, almát – helyeznek ki a Baradla tanösvény mentén. Útközben lehetőség lesz a felbukkanó madarak megfigyelésére, kedvező hóhelyzet esetén egy kis szánkózásra is.

Cinkegolyó kihelyezése (Fotó: Farkas Emese)
Cinkegolyó kihelyezése
(Fotók: Farkas Emese)


A túra végén a helyi csoport idén megrendezett programjairól tartanak vetítést a jósvafői Kúria Oktatóközpontban.

Találkozó: 9.15-kor Aggteleken, a templomtorony előtt.
Jelentkezés és további információ: Farkas Emese, 30/701-4747Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Farkas Emese
MME Gömör-Tornai Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), Magyarország és a térség egyik legnagyobb természetvédelmi civil szervezete állatgondozói és környezeti nevelési feladatok ellátására 1 fő teljes állású (heti 40 óra) munkatársat keres.