Madárfészek-ellenőrzés Debrecenben 2012. április 22-én

Az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportja a Debreceni Nagyerdő Természetvédelmi Területen található ragadozómadár-fészkeket ellenőrzi 2012. április 22-én (vasárnap), a Föld napján. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoport logó


Találkozó: 9:00 órakor a TEVA (régi Biogal gyógyszergyár) főbejáratával szemközti parkolóban. A program előreláthatólag 3-4 órát vesz igénybe.

A jeles nap apropóján szemétszedést is végeznek, aki szeretne csatlakozni zsákokat és gumikesztyűt kap a helyszínen. A séta során az idei és madarával, az egerészölyvvel és héjával is találkozhatnak a résztvevők.

madárfészek
Madárfészek a Debreceni Nagyerdőben


A program megvalósulásában közreműködik  a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

További információ: Koczka András 06-20-430-31661% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  (MME) 1979-ben indította el az "Év madara" akciót, melynek célja természetvédelmi problémákkal érintett fajok, madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. Ezt követően indult el hasonló céllal az Év hüllője / Év kétéltűje (évenként váltakozva) program 2012-ben, majd az Év lepkéje 2023-ban.