Madárfészek-ellenőrzés Debrecenben 2012. április 22-én

Az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportja a Debreceni Nagyerdő Természetvédelmi Területen található ragadozómadár-fészkeket ellenőrzi 2012. április 22-én (vasárnap), a Föld napján. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoport logó


Találkozó: 9:00 órakor a TEVA (régi Biogal gyógyszergyár) főbejáratával szemközti parkolóban. A program előreláthatólag 3-4 órát vesz igénybe.

A jeles nap apropóján szemétszedést is végeznek, aki szeretne csatlakozni zsákokat és gumikesztyűt kap a helyszínen. A séta során az idei és madarával, az egerészölyvvel és héjával is találkozhatnak a résztvevők.

madárfészek
Madárfészek a Debreceni Nagyerdőben


A program megvalósulásában közreműködik  a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

További információ: Koczka András 06-20-430-31661% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

2021 év madara szavazás fajai (balról jobbra): cigánycsuk, kis őrgébics, sordély (grafikák: Kókay Szabolcs)

A 2021 év madara szavazás mindhárom énekesmadár faja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők. A nagytáblás, sok kemikáliát használó, intenzív kultúrák élőhely átalakítása mindegyikükre negatívan hat. Ezért bármely madár kapja is a legtöbb szavazatot, általa 2021-ben fokozott figyelmet tudunk fordítani a...

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.