Madárfészek-ellenőrzés Debrecenben 2012. április 22-én

Az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportja a Debreceni Nagyerdő Természetvédelmi Területen található ragadozómadár-fészkeket ellenőrzi 2012. április 22-én (vasárnap), a Föld napján. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoport logó


Találkozó: 9:00 órakor a TEVA (régi Biogal gyógyszergyár) főbejáratával szemközti parkolóban. A program előreláthatólag 3-4 órát vesz igénybe.

A jeles nap apropóján szemétszedést is végeznek, aki szeretne csatlakozni zsákokat és gumikesztyűt kap a helyszínen. A séta során az idei és madarával, az egerészölyvvel és héjával is találkozhatnak a résztvevők.

madárfészek
Madárfészek a Debreceni Nagyerdőben


A program megvalósulásában közreműködik  a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

További információ: Koczka András 06-20-430-31661% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.