Madárfészek-ellenőrzés Debrecenben 2012. április 22-én

Az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportja a Debreceni Nagyerdő Természetvédelmi Területen található ragadozómadár-fészkeket ellenőrzi 2012. április 22-én (vasárnap), a Föld napján. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoport logó


Találkozó: 9:00 órakor a TEVA (régi Biogal gyógyszergyár) főbejáratával szemközti parkolóban. A program előreláthatólag 3-4 órát vesz igénybe.

A jeles nap apropóján szemétszedést is végeznek, aki szeretne csatlakozni zsákokat és gumikesztyűt kap a helyszínen. A séta során az idei és madarával, az egerészölyvvel és héjával is találkozhatnak a résztvevők.

madárfészek
Madárfészek a Debreceni Nagyerdőben


A program megvalósulásában közreműködik  a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

További információ: Koczka András 06-20-430-31661% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.