Madárgyűrűzés Kiskőrösön 2012. február 19-én

Az MME Bács-Kiskun Megyei Helyi Csoportja ismét madárgyűrűzést  szervez Kiskőrösön, a szücsi turjános erdő természetvédelmi területen. A program során feltöltik a környék madáretetőit, lesz idő természetfotózásra, sőt a gyerekeket tombola is várja.

Bács-Kiskun Megyei Helyi Csoport logó


Találkozó: 2012. február 19-én (vasárnap) 9:30-kor Kiskőrösön, a Rákóczi u. 111. előtt.
Felvezető: Kirtyán Tamás: 70/3329-917

A program 10-12 óráig tart

Gyűrűzők:
Kurmai Péter: KNP tájegység vezető,
Németh Ákos: Kolon tavi madárvárta

Érdemes szánkót is hozni!A program része az etetők feltöltéseA gyűrűzések vonzzák a fiatalabb korosztályt is (fotók: Kósa Gyula)
Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!Kapcsolódó hírek

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.

Öreg tollruhás hamvas rétihéja hím (fotó: Hencz Péter)

Az MME Hamvasrétihéja-védelmi Munkacsoport keretein belül a korábbi évekhez hasonlóan  2022-ben is folytatódtak a hamvas rétihéják alaposabb megismerését és védelmét célzó tevékenységeink a Grassland HU projekt vállalásának megfelelően. 2020-ban és 21-ben nyomkövetős madarak viselkedését és fészkelőhelyeik tulajdonságait ismertük meg.