Madárgyűrűzés Kiskőrösön 2012. március 4-én

Az MME Bács-Kiskun Megyei Helyi Csoportja madárgyűrűzést szervez 2012. március 4-én Kiskőrösön, a Szücsi turjános erdőben. A program során a résztvevőknek arra is lesz lehetőségük, hogy a kézre került madarak szívverését fonendoszkóppal meghallgassák. Az énekesmadarak szívverése egy elektromos motor zúgásához hasonlít.

Bács-Kiskun Megyei Helyi Csoport logó


Gyülekező: 9:30-kor Kiskőrösön a Rákóczi u 111. előtt. A program kb. 12 óráig tart.
Felvezető: Kirtyán Tamás 70/3329-917


Gyűrűzők:
Kurmai Péter (KNP tájegység vezető)
Németh Ákos (Kolon tavi madárvárta)


A gyűrűzés után aki szeretne, megmártózhat az ország egyik legjobb gyógyvizében Kiskőrösön.
Találkozó 15:00 órakor az Erdőtelki utcánál lévő bejárati parkolóban.

További információ: Kósa Gyula 70/8660-646;  kosagyula1@t-online.hu
Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.