Madárgyűrűzés Kókán 2012. április 28-án

Az MME Tápió-vidéki Helyi Csoportja madárgyűrűző bemutatót tart Kókán a vadászháznál 2012. április 28-án (szombaton). Az érdeklődők ismereteket szerezhetnek a madarak jelölésének jelentőségéről és testközelből láthatják a befogott állatokat. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött!

Tápió-vidéki Helyi Csoport logója


A Natura 2000-s területen felállított függönyhálókat óránként ellenőrzik reggel 5 és délután 13 óra között.A madarak a kora reggeli órákban a legaktívabbak, így a fogások zöme is ekkor várható, 6 és 9 óra között.

A kókai vadászház kb. 40km-re van Budapesttől, gépkocsival 1 óra alatt kényelmesen elérhető a 31-es útról Sülysápnál letérve Kóka irányába. A Felső-Tápió patak feletti hídon átkelve a dombtetőn balra kell letérni a műútról. A vadászházig kb. 1km-es földút vezet. MME-CES feliratú tábla mutatja az utat.

Madárgyűrűzés Kókán
A program a kókai vadászház épülete mellett lesz


A szervezők a "Madárbarát kert" tanácsadás mellett bemutatják a kihelyezhető odú és madáretető típusokat, a bagolyodúk ellenőrzéséhez használt infrakamerát és hangrögzítő eszköz segítségével lejátsszák a befogott és a kertekben előforduló madárfajok énekét.

A leggyakrabban fogott madárfajok: széncinege, kékcinege, őszapó, ökörszem, vörösbegy, barátposzáta, kerti poszáta, fülemüle, fekete rigó, énekes rigó, erdei pinty, zöldike, meggyvágó, csilpcsalp füzike.

Ajánlott felszerelés: szúnyog és kullancsriasztó, távcső, fényképezőgép, madárhatározó.

További információ és jelentkezés: Kertész László: 06-30-352-2038


1% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.