Madárgyűrűző tábor Baranyában

Madárbarátok, ifjú madarászok, természetbarátok jelentkezését várjuk a Sumonyi Nyári-Őszi Madárgyűrűző Táborba, melyet már 33. alkalommal szervezünk meg 2013. július 27.- október 27. között több turnusban.

Tábor (Fotó: Deák Józsefné)


A tábor madárgyűrűzéssel, madármegfigyeléssel foglalkozik. MME tagoknak jelentős kedvezmény a tábor díjából. Az első turnusok jelentkezési határideje 2013. május 25.

További részletek itt olvashatók:

tajekoztato_nyari_sumonyi_tabor_2013.pdf

Jelentkezési lap itt:

jelentkezesi_lap_nyari_sumonyi_tabor_2013.doc


Bank László
MME Baranya Megyei Helyi Csoport


A fenti kis képen tábori életkép látható
(Fotó: Deák Józsefné)

Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársat keres adatbázis kezlő munkakör betöltésére, napi 4 órás munkaviszonyban.

Minden év júniusának közepén, az MME munkatársai  felkeresik a fehér gólyák fészkeit, hogy meggyűrűzzék a fiókákat. Ezeknek a jelöléseknek köszönhetően tudjuk ma már, hogy népünk kedves madarai Afrika déli területeire vonulnak. Néhány évvel ezelőtt a tápió-vidéki madarászoknak az a nagyszerű ötlete támadt, hogy a gólyagyűrűzésekre hívjuk meg az érdeklődőket, akik így...

Eleven nevű szalakótánk még 2016-ban kapott színes gyűrűt Apaj térségében, de a „ A szalakótavédelem a Kárpát-medencében” elnevezésű LIFE projekt keretében egy műholdas jeladót is kapott „ajándékba” az MME projekt munkatársaitól