Madárgyűrűző tábor Baranyában

Madárbarátok, ifjú madarászok, természetbarátok jelentkezését várjuk a Sumonyi Nyári-Őszi Madárgyűrűző Táborba, melyet már 33. alkalommal szervezünk meg 2013. július 27.- október 27. között több turnusban.

Tábor (Fotó: Deák Józsefné)


A tábor madárgyűrűzéssel, madármegfigyeléssel foglalkozik. MME tagoknak jelentős kedvezmény a tábor díjából. Az első turnusok jelentkezési határideje 2013. május 25.

További részletek itt olvashatók:

tajekoztato_nyari_sumonyi_tabor_2013.pdf

Jelentkezési lap itt:

jelentkezesi_lap_nyari_sumonyi_tabor_2013.doc


Bank László
MME Baranya Megyei Helyi Csoport


A fenti kis képen tábori életkép látható
(Fotó: Deák Józsefné)

Kapcsolódó hírek

Parlagi sasok (Fotó: Horváth Márton)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve idén januárban tizenhetedik alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását.

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya – hagyományaihoz hűen – 2020-ban is rajzpályázatot hirdet. Pályázni az év hüllője, a keresztes vipera megalkotásával, illetve melanisztikus – azaz fekete – erdei siklók, kockás siklók, vízisiklók rajzaival lehet.