Madárgyűrűző tábor Baranyában

Madárbarátok, ifjú madarászok, természetbarátok jelentkezését várjuk a Sumonyi Nyári-Őszi Madárgyűrűző Táborba, melyet már 33. alkalommal szervezünk meg 2013. július 27.- október 27. között több turnusban.

Tábor (Fotó: Deák Józsefné)


A tábor madárgyűrűzéssel, madármegfigyeléssel foglalkozik. MME tagoknak jelentős kedvezmény a tábor díjából. Az első turnusok jelentkezési határideje 2013. május 25.

További részletek itt olvashatók:

tajekoztato_nyari_sumonyi_tabor_2013.pdf

Jelentkezési lap itt:

jelentkezesi_lap_nyari_sumonyi_tabor_2013.doc


Bank László
MME Baranya Megyei Helyi Csoport


A fenti kis képen tábori életkép látható
(Fotó: Deák Józsefné)

Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – korábban kiadott állásfoglalását megerősítve – ellenzi a tatai Öreg-tó partján megvalósítani tervezett szálloda beruházást. Álláspontunk szerint a beruházás megvalósítása és üzemeltetése aránytalan mértékű zavarást jelent az Öreg-tó különleges madárvilágára – kiemelten az átvonuló vadlúdtömegekre és egyéb vízimadár-fajokra.

A drámai hírekre örökké éhes közönség soraiban futótűzként terjedt egy videó, amin úgy tűnik, hogy egy felnőtt flamingó éppen egy másikat „skalpol” és a lecsurgó vérből táplálják a fiókájukat.

A „Kezdő madarász” képzés után itt a várva várt „Madárbarát kert” képzés. Az érdeklődők a 2 nap alatt megtanulhatják milyen eszközökkel, módszerekkel segíthetik a madarakat. Ne tartson vissza senkit, hogy nincs esetleg kertje, hiszen egy ablakpárkány is lehet madárbarát. A képzés második napján az alkotókészség kerül előtérbe, hiszen odúkat és etetőket készítünk, amit a...