Madármegfigyelő túra a Rakaca-víztározónál 2012. november 10-én

Az MME 4. sz. Gömör-Tornai Helyi Csoportja madármegfigyelő túrát szervez a Rakaca-víztározónál 2012. november 10-én szombaton, amelyre szeretettel várja az érdeklődőket.

Madármegfigyelő túra Rakaca-víztározó (Fotó: Farkas Emese)


A mintegy háromórás túra során a résztvevők teleszkóppal és távcsövekkel figyelhetik meg a víztározónál megpihenő récéket, szárcsákat, vöcsköket, gémeket, ragadozó- és énekesmadarakat.


Madármegfigyelők csapata (Fotó: Farkas Emese)
Madármegfigyelők csapata a Rakacai-víztározónál
(Fotó:Farkas Emese)


Találkozó: 9 órakor Meszes községnél, a Rakaca-patak víztározóhoz közelebb eső hídjánál.
                 

Jelentkezés és további információ: Farkas Emese, 30/701-4747Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!A felső kis képen a Rakaca-víztározó (háttérben a Szalonnai-hegység) látható
(Fotó:
Krámli Márta)


Kapcsolódó hírek

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), Magyarország és a térség egyik legnagyobb természetvédelmi civil szervezete állatgondozói és környezeti nevelési feladatok ellátására 1 fő teljes állású (heti 40 óra) munkatársat keres.