Madármegfigyelő túra Kiskőrösön 2012. április 15-én

Az MME Bács-Kiskun Megyei Helyi Csoportja egész napos madármegfigyelő túrát szervez Kiskőrösön, a Szűcsi turjános erdőben és a Tabdi lápréten. A kirándulás célja az ismeretterjesztés mellett a terület madárvilágának felmérése, kiemelt figyelmet fordítva az év madarára, az egerészölyvre.

Bács-Kiskun Megyei Helyi Csoport logó

A találkozó helyszíne:
Kiskőrös, Rákóczi út végétől egyenesen a földes úton 2,4 km-t megtéve. A gépkocsikat a bal oldalon lévő sorompónál (természetvédelmi táblánál) lehet hagyni, innen gyalog indul a túra. Térkép >>

Időpont: 2012. április 15. 8:30


Program:

9:00 - Ismertető a Szücsi turjános erdő történetéről, talaj-, növény- és állatvilágáról, az erdőben végzett eddigi madártani tevékenységről.

9:30 - Madármegfigyelés és számlálás több helyszínen, többféle élőhelyen.

11:00 - Játékos vetélkedő gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

12:00 - Eredményhirdetés, az otthonról hozott ebéd elfogyasztása

13:00 - Indulás a megfigyelés 2. helyszínére

14:00 - Vízimadár-megfigyelés a Tabdi lápréten. Ismertető a láprét kialakulásáról, történetéről, növény- és állatvilágáról.


Ajánlott felszerelés:

  • Egész napra elegendő étel is ital
  • Távcső
  • Fényképezőgép
  • Esőkabát
  • Iróeszköz
  • Kullancsriasztó
  • Évszaknak megfelelő ruházat (pamutból készült terepszínű ruha, esetleg a környezetbe illő zöld vagy szürke öltözet. Kerülendő az élénk, rikító színű "susogós" szabadidő ruha. A lábbeli gumicsizma, vízálló bakancs, kényelmes, környezetbe illeszkedő színű túracipő).


A területen a madarakat a költési időben figyelik meg, ezért az indokolatlan zavarásukat feltétlenül kerülni kell!

A részvételi díj 1 db alma, melyet el is helyezhet az etetőben!


További információ:

Kirtyán Tamás 70/3329-917, atom@koroskabel.hu
Kósa Gyula 70/8660-646, 78/312-918, kosagyula1@t-online.hu

A túra útvonala
A túra útvonala1% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!
Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.