Madármegfigyelők hétvégje

Ezen a hétvégén kerülnek megrendezésre a Nemzetközi Madármegfigyelő Napok. A madárvédők világszervezete, a BirdLife International által kezdeményezett eseményt hazánkban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület koordinálja. Az egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt az eseményen.

Bárkinek lehetősége van azonban, hogy baráti, családi körben szervezzen egy madarász kirándulást a hétvégén. Az MME munkatársai iskolai csoportok, szakkörök részére is ajánlják ezt.

Az egyesület arra kér mindenkit, hogy legalább az alábbi adatokat küldjék be vasárnap 16,00 óráig az mme@mme.hu e-mail címre, vagy közöljék az egyesület központjával az 1/275-6247-es telefonszámon: Helyszín neve, résztvevők száma, látott madarak száma. Nem baj, ha nem ismerik fel a madárfajokat, egyszerűen csak számolják meg a séta során látott madarakat.

Mindez azért fontos, mert ez az esemény a fenti kategóriák tekintetében verseny is az országok között, hazánk a program tizenkét éve alatt minden kategóriában az élmezőnyben végzett.

Az egyesület központjában az alábbi időpontokban várják az adatokat: Október 2-án, szombaton 14,00 - 19,00 óra között, október 3-án, vasárnap 10,00 - 16,00 óra között. Kérünk mindenkit, hogy minél előbb küldjék el a kért adatokat, hogy időben feldolgozásra és továbbküldésre kerüljenek az európai központba.

E-mailen küldött adatok esetében használhatják a mellékelt adatlapot. [munkatársunktól]

További információ:
Letölthető adatlap | Nemzetközi Madármegfigyelő Napok | A 2003-as esemény eredményei

Kapcsolódó hírek

Közönséges késeidenevér (Fotó: Forrásy Csaba)

Viszonylag nagytermetű denevérfaj, egy kifejlett állat súlya akár 25 gramm is lehet. Elterjedési területe a mérsékelt égövi Európa, illetve a Közel-Kelet és Közép-Ázsia, ahol több alfaját is leírták már.

Torzonborz madár párosító játék

Köszönjük Szert-Szabó Dorottyának, és kedves márkájának, a Torzonborznak, hogy csatlakozik a Gondoskodó Termék programunkhoz!

Tojó fehérhátú fakopáncs

A fehérhátú fakopáncs minden tekintetben a legérdekesebb harkály fajunk. A Harkályvédelmi Szakosztály a faj országos felmérést tűzte ki célul a 2021-22-es években. Az alábbiakban a 2021-es felmérés eredményeit mutatjuk be.