Madármegfigyelők hétvégje

Ezen a hétvégén kerülnek megrendezésre a Nemzetközi Madármegfigyelő Napok. A madárvédők világszervezete, a BirdLife International által kezdeményezett eseményt hazánkban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület koordinálja. Az egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt az eseményen.

Bárkinek lehetősége van azonban, hogy baráti, családi körben szervezzen egy madarász kirándulást a hétvégén. Az MME munkatársai iskolai csoportok, szakkörök részére is ajánlják ezt.

Az egyesület arra kér mindenkit, hogy legalább az alábbi adatokat küldjék be vasárnap 16,00 óráig az mme@mme.hu e-mail címre, vagy közöljék az egyesület központjával az 1/275-6247-es telefonszámon: Helyszín neve, résztvevők száma, látott madarak száma. Nem baj, ha nem ismerik fel a madárfajokat, egyszerűen csak számolják meg a séta során látott madarakat.

Mindez azért fontos, mert ez az esemény a fenti kategóriák tekintetében verseny is az országok között, hazánk a program tizenkét éve alatt minden kategóriában az élmezőnyben végzett.

Az egyesület központjában az alábbi időpontokban várják az adatokat: Október 2-án, szombaton 14,00 - 19,00 óra között, október 3-án, vasárnap 10,00 - 16,00 óra között. Kérünk mindenkit, hogy minél előbb küldjék el a kért adatokat, hogy időben feldolgozásra és továbbküldésre kerüljenek az európai központba.

E-mailen küldött adatok esetében használhatják a mellékelt adatlapot. [munkatársunktól]

További információ:
Letölthető adatlap | Nemzetközi Madármegfigyelő Napok | A 2003-as esemény eredményei

Kapcsolódó hírek

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

2022. november 26. Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület. Védnök: Michl József, Tata város polgármestere. A rendezvény díszvendége: a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park. A rendezvény középpontjában: a...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a WWF Magyarország levelet intézett Nagy István agrárminiszterhez és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez a vagyontörvény módosítása ügyében.