Magyar dobogós a Tavaszi madárles fotópályázatán!

A BirdLife International "Tavaszi madárles" nevet viselő nemzetközi programjában meghirdetett fotópályázaton 2. helyezést kapott egy magyar résztvevő!

 

 

Király János még 2008-ban készítette el a fehér gólyákat ábrázoló fényképet, ami a 2009-es megmérettetésen hozott számára sikert.

 

A fényképhez és a helyezéshez ezúton is gratulálunk!


A nyertes kép
(Fotó: Király János)

 

2010-ben a Tavaszi madárles program február elején elindul a déli államokban, ahol a tél utolsó hónapjában már megfigyelhetőek a visszatért költöző madarak. Nálunk márciusban indul a kampány, hamarosan bővebb hírt adunk a részvételi lehetőségekről!

A hír forrása a springalive.net oldal.

A Tavaszi madárles programról itt olvashat részletesen.

 

 

Adó 1%-ának felajánlásával, egyéni és céges
adományával is hozzájárulhat a madarak
és más állatfajok védelméhez!

     

     Letölthető 1% rendelkezési nyilatkozat >>

     Egyéni és céges adományozás >>

 

     Köszönjük!

 

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.