MAVIR Madárvédelmi Konferencia 2011

A MAVIR Zrt. az idén is megrendezi hálózati madárvédelmi konferenciáját. Az eseményen, az elmúlt évek eredményeinek ismertetésén túl szó lesz a hálózat menti madárvédelem jelentőségéről, lehetőségeiről, itthoni és külföldi tapasztalatairól. A részvétel regisztrációhoz kötött!

Kerecsensólyom költőláda traverzen (Fotó: Orbán Zoltán)..


A konferencián az MME mellett valamennyi hálózati engedélyes vállalat, a Szlovák ragadozómadár-védelmi Egyesület, a romániai Milvus Group és a Bolgár Madárvédelmi Társaság is képviselteti magát.

Helyszín: MAVIR székház, Jedlik terem (1031 Budapest, Anikó u. 4.)
Időpont: 2011. november 23. (szerda)


A konferencia plakátja itt letölthető >>Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


MAVIR
A fenti kis kép egy korábbi MAVIR konferencián készült
(fotó: Szász Péter)

Kapcsolódó hírek

A nagyfülű denevér jó állapotú erdőink fokozottan védett faja (Fotó: Forrásy Cs.)

A mérsékelt égövi denevérek között a kisebb elterjedési területtel rendelkező fajok közé, hazánkban a ritkább fajok közé tartozik. Európán kívül a Fekete-tenger környékén, illetve a Kaukázusban él.

Harkályvédelmi tréning

Az MME Harkályvédelmi Szakosztályának szervezésében az Ifjúsági Tagozat 27 jelenlegi és leendő tagja (13 Helyi Csoport képviseletében) vehetett részt egy igen jó hangulatú harkályos tréningen az október 15-17-ei hétvégén. Szállásunk a börzsönyi Hiúz házban volt, ahol első este megismerkedhettünk a Szakosztály munkájával és céljaival, Cserép György megnyitó előadásából....

Gatyáskuvik a szegedi Fehér-tavon (Fotó: Tokody Béla)

A gatyáskuvik (Aegolius fenereus) rendkívül ritka kóborló és fészkelő bagolyfaj. 2021. október 19 -én egy fiatal példány került kézre a szegedi Fehér-tavon működő madárgyűrűző állomáson.