Megalakult az MME Emlősvédelmi Szakosztálya

Emlősvédelmi szakosztály alakult az MME-n belül, hogy összefogja a területtel foglalkozó tagokat, szakértőket és egységes fellépéssel segítse a szervezet természetvédelmi törekvéseit. A 2012. május 4-én tartott alakuló ülésen elfogadták a szakosztály Szervezeti és Működési Szabályzatát és megválasztották az 5 fős elnökséget.

Emlősvédelmi Szakosztály alakuló ülés (fotó: Horváth Márton)


Az elnökség tagjai: dr. Boldogh Sándor, dr. Csorba Gábor, Görföl Tamás, dr. Németh Attila és Pokorni Flóra.

Emlősvédelmi Szakosztály alakuló ülés (fotó: Horváth Márton)
Az alakuló ülést a a Magyar Természettudományi Múzeumban tartották
(fotó: Horváth Márton)


Az új szakosztály szakértői munkával és egyes pályázatokban való részvétellel is segítené az MME munkáját.

Emlősvédelmi Szakosztály alakuló ülés (fotó: Császár Zsuzsa))
A szakosztály tagjai és elnöksége (fotó: Császár Zsuzsa)1% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

A denevéranyák szülőközösségeket képeznek. A vadászat ideje alatt a kölyköket a szálláshelyen u.n. denevéróvodákban hagyják, ahol egymást melegítik a kicsik (kereknyergű patkósdenevér – fotó: Boldogh S.

A denevérek ősszel párzanak, a petesejt azonban csak tavasszal termékenyül meg, mikor az emelkedő hőmérséklet és az éledő rovarvilág sokkal kedvezőbb feltételeket biztosít az embrió fejlődéséhez. A terhesség alig másfél hónap, a kölykök – fajtól és az aktuális időjárástól függően – május végétől július elejéig születnek. Mivel emlősállatok, így utódaikat elevenen hozzák a...

Év madara 2022 – Sokszínű természet szavazást 41%-kal a zöld küllő nyerte, így a következő évben a harkályféléket és az erdők madarait hozzuk közelebb kicsit az érdeklődőkhöz.

Hegyesorrú denevér (Fotó: Atli Arnarson)

Európában a nagyobb termetű denevérfajok közé tartozik, egy kifejlett állat akár 25 gramm is lehet - bár ez is mindössze 6 szem kockacukor súlya. Megjelenésében, életmódjában és a veszélyeztető tényezők tekintetében nagyon hasonlít a közönséges denevérre, mellyel gyakran vegyes kolóniákat is alkot (a két fajra vonatkozó adatok „nagy Myotis” név alatt gyűlnek).