Megjelent a Calandrella XIV. évfolyama

Megjelent az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának természettudományos folyóirata a Calandrella. A kiadvány profiljához tartozik a földtan, botanika, zoológia, ökológia, valamint a biogeográfia. Tág teret szentelnek benne a környezet- és természetvédelmi kutatások eredményeinek, továbbá az ifjúság által végzett kutatómunka megjelentetésének.

Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoport logó


A Calandrella több, mint 20 éves múltra tekint vissza. A kiadványban a Hajdú-Bihar megyéből, illetve a Kárpát-medence bármely területéről érkező hírek, írások megtalálhatók. Megjelenéséhez közös kiadóként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a Debreceni Egyetem TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék járul hozzá, a lap főszerkesztője Dr. Endes Mihály.

A szerkesztőség folyamatosan vár cikkeket, rövid közleményeket a fent megnevezett területekről az mmehbcs@gmail.com e-mail címre. Leendő szerzőik kérésére elküldik a kiadványba szánt írásokra vonatkozó ajánlásokat, amelyek emellett megtalálhatók a folyóirat végén is.

A Calandrella legújabb száma 1.500 Ft adomány ellenében megrendelhető az mmehbcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-454-5058-as telefonszámon Veszelinov Ottónál.


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.