Megjelent a Calandrella XIV. évfolyama

Megjelent az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának természettudományos folyóirata a Calandrella. A kiadvány profiljához tartozik a földtan, botanika, zoológia, ökológia, valamint a biogeográfia. Tág teret szentelnek benne a környezet- és természetvédelmi kutatások eredményeinek, továbbá az ifjúság által végzett kutatómunka megjelentetésének.

Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoport logó


A Calandrella több, mint 20 éves múltra tekint vissza. A kiadványban a Hajdú-Bihar megyéből, illetve a Kárpát-medence bármely területéről érkező hírek, írások megtalálhatók. Megjelenéséhez közös kiadóként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a Debreceni Egyetem TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék járul hozzá, a lap főszerkesztője Dr. Endes Mihály.

A szerkesztőség folyamatosan vár cikkeket, rövid közleményeket a fent megnevezett területekről az mmehbcs@gmail.com e-mail címre. Leendő szerzőik kérésére elküldik a kiadványba szánt írásokra vonatkozó ajánlásokat, amelyek emellett megtalálhatók a folyóirat végén is.

A Calandrella legújabb száma 1.500 Ft adomány ellenében megrendelhető az mmehbcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-454-5058-as telefonszámon Veszelinov Ottónál.


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  (MME) 1979-ben indította el az "Év madara" akciót, melynek célja természetvédelmi problémákkal érintett fajok, madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. Ezt követően indult el hasonló céllal az Év hüllője / Év kétéltűje (évenként váltakozva) program 2012-ben, majd az Év lepkéje 2023-ban.