Megjelent a Calandrella XIV. évfolyama

Megjelent az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának természettudományos folyóirata a Calandrella. A kiadvány profiljához tartozik a földtan, botanika, zoológia, ökológia, valamint a biogeográfia. Tág teret szentelnek benne a környezet- és természetvédelmi kutatások eredményeinek, továbbá az ifjúság által végzett kutatómunka megjelentetésének.

Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoport logó


A Calandrella több, mint 20 éves múltra tekint vissza. A kiadványban a Hajdú-Bihar megyéből, illetve a Kárpát-medence bármely területéről érkező hírek, írások megtalálhatók. Megjelenéséhez közös kiadóként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a Debreceni Egyetem TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék járul hozzá, a lap főszerkesztője Dr. Endes Mihály.

A szerkesztőség folyamatosan vár cikkeket, rövid közleményeket a fent megnevezett területekről az mmehbcs@gmail.com e-mail címre. Leendő szerzőik kérésére elküldik a kiadványba szánt írásokra vonatkozó ajánlásokat, amelyek emellett megtalálhatók a folyóirat végén is.

A Calandrella legújabb száma 1.500 Ft adomány ellenében megrendelhető az mmehbcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-454-5058-as telefonszámon Veszelinov Ottónál.


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Kapcsolódó hírek

2021 év madara szavazás fajai (balról jobbra): cigánycsuk, kis őrgébics, sordély (grafikák: Kókay Szabolcs)

A 2021 év madara szavazás mindhárom énekesmadár faja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők. A nagytáblás, sok kemikáliát használó, intenzív kultúrák élőhely átalakítása mindegyikükre negatívan hat. Ezért bármely madár kapja is a legtöbb szavazatot, általa 2021-ben fokozott figyelmet tudunk fordítani a...

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.