Megjelent a Madarász Ovi és Madarász suli oktatócsomag

A Madarász ovi és Madarász suli célja, hogy a természet megismerésének élményét, és ezen keresztül a természetvédelmet a gyerekek életének szerves részévé tegye.

A foglalkozások épp ezért nem alkalomszerű, pár napos nyári táborok és túrák, hanem hosszabb időszakra tervezett, az egyesület alapkövetelményeinek megfelelő, minősített programok.

Mivel foglakoznak a gyerekek a Madarász oviban és suliban?
Etetőt állítanak, távcsővel figyelik tollas vendégeiket, madárdalt hallgatnak, tollak gazdái után nyomoznak, kirándulnak, játszanak. Beszélgetnek az élményeikről, megosztják egymással a felfedezéseiket. Ismerkednek a világgal, miközben tanulnak, fejlődnek és gazdagodnak.

Az MME Madarász ovi és Madarász suli programja iránt az utóbbi években rengetegen érdeklődtek. A most megjelent kiadványban megtalálják a választ a leggyakoribb kérdésekre: miből áll a program, milyen módszereket alkalmaz, hogyan, kik, és milyen feltételekkel kapcsolódhatnak be az oktatásba.

Mivel a környezeti nevelési programjainkra olyan nagy az igény, hogy saját szakembereinkkel már nem tudunk eleget tenni a felkéréseknek, ezért oktatócsomaggal kívánunk segíteni az érdeklődőknek.

Meggyőződésünk, hogy az élményeket adó, élvezetes ismeretterjesztés és szemléletformálás, a jövő természet- és környezetvédelmének egyik leghatékonyabb eszköze.

Az MME oktatócsomagban a következő termékek találhatók:

  • Madarász ovi és Madarász suli program (Útmutató környezeti nevelőknek)
  • Madárbarát Magyarország (Útmutató az egyesület új tagjainak - kezdő madarászoknak javasoljuk)
  • Madarak Magyarországon (Kis terepi határozó a leggyakoribb fajokkal)
  • Mik azok a madarak? (50 darabos diasorozat, dialeírásokkal)
  • Madárdalok a kertben és a ház körül (CD)

Fogyasztói ára: 11 300 Ft
MME-tagoknak és a Madárbarát kert program résztvevőinek: 10 300 Ft

Természetesen egyedi oktatócsomagokat is össze lehet állítani. Ebben segít az MME Természetbarátok Boltjának kínálata.

Kapcsolódó hírek

Daruvonulás Hadarics Tibor

Az utóbbi évtizedben egyre több darvat (Grus grus) lehet megfigyelni a Dunántúlon az őszi vonulás során (október-november). Nyugat-délnyugat felé repülő csapataikkal szinte bárhol lehet találkozni a Dunántúlon az említett időszakban, de éjszakázásra egyelőre csak a Fertőn állnak meg.

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

2022. november 26. Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület. Védnök: Michl József, Tata város polgármestere. A rendezvény díszvendége: a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park. A rendezvény középpontjában: a...