Megjelent a Madárbarát kert könyv

A könyv gyakorlati útmutató egy rigófüttyös, kellemes és pihentető kert kialakításához, legyen az akár egy zsebkendőnyi társasházi közös kert, iskolaudvar vagy park.

Megtalálható benne, hogy milyen növényeket és hová célszerű ültetni, hogyan kell odúkat és etetőket kihelyezni, fürdőzőhelyet készíteni. Arra az esetre pedig, ha különleges vendégekre vágyunk, megtudhatjuk, hogyan vonzzunk a kertbe fecskét, meggyvágót, vagy akár erdei fülesbaglyot. Az ismeretlen madarakat a színes táblák segítségével azonosíthatjuk.

A kiadványt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Cser Kiadó közösen jelentette meg. Bolti ára 1298 Ft, az MME tagjai és a Madárbarát kert program résztvevői kedvezményes áron, 1160 Ft-ért vásárolhatják meg. A könyvben bemutatott madárvédelmi eszközök ugyancsak megvásárolhatók az MME boltjában (XIII. Budapest, Katona József u. 35.).

A könyv megjelenését a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatta.

Kapcsolódó hírek

Daruvonulás Hadarics Tibor

Az utóbbi évtizedben egyre több darvat (Grus grus) lehet megfigyelni a Dunántúlon az őszi vonulás során (október-november). Nyugat-délnyugat felé repülő csapataikkal szinte bárhol lehet találkozni a Dunántúlon az említett időszakban, de éjszakázásra egyelőre csak a Fertőn állnak meg.

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

2022. november 26. Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület. Védnök: Michl József, Tata város polgármestere. A rendezvény díszvendége: a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park. A rendezvény középpontjában: a...