Megjelent a Madárbarát kert könyv

A könyv gyakorlati útmutató egy rigófüttyös, kellemes és pihentető kert kialakításához, legyen az akár egy zsebkendőnyi társasházi közös kert, iskolaudvar vagy park.

Megtalálható benne, hogy milyen növényeket és hová célszerű ültetni, hogyan kell odúkat és etetőket kihelyezni, fürdőzőhelyet készíteni. Arra az esetre pedig, ha különleges vendégekre vágyunk, megtudhatjuk, hogyan vonzzunk a kertbe fecskét, meggyvágót, vagy akár erdei fülesbaglyot. Az ismeretlen madarakat a színes táblák segítségével azonosíthatjuk.

A kiadványt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Cser Kiadó közösen jelentette meg. Bolti ára 1298 Ft, az MME tagjai és a Madárbarát kert program résztvevői kedvezményes áron, 1160 Ft-ért vásárolhatják meg. A könyvben bemutatott madárvédelmi eszközök ugyancsak megvásárolhatók az MME boltjában (XIII. Budapest, Katona József u. 35.).

A könyv megjelenését a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatta.

Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.