Megjelent a Madártávlat magazin második száma

2011. szeptember 21.

Az MME tagjai ezekben a napokban kapják kézhez a postán megküldött Madártávlat most megjelent második számát, mely elektronikusan is elérhető, letölthető és olvasható a honlapunkon.
A lap tartalmából

 • Európai madarak Dél-Afrikában
 • A Széchenyi nevet viselő állat- és növényfajok
 • Búbos cinege az objektív előtt
 • Hírek
 • Gólya-roadshow
 • Tábor az Óriások asztalán
 • A porfürdő

A borítón látható Péchy Tamás kékbegy-festmény Schmidt Egon 80. születésnapi ajándéka. Jó egészséget kívánunk Egon bácsinak!

  Az MME Madártávlat magazin 2011. évi nyári számának címlapja.
  A legfrissebb mellett a régebbi számok
  is letölthetők a Madártávlat archívum
  oldalon. Amennyiben tetszik Önnek a lap,
  és még nem MME tag, de szeretne
  csatlakozni hozzánk, ezt megteheti itt!


  Az újság késedelmes megjelenéséért minden tagtársunktól és a szerzőktől is elnézést kérünk! Az őszi számot október közepén, a télit december elején kapják kézhez tagjaink.

  Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


  Kapcsolódó hírek

  Madármegfigyelés (fotó: Orbán Zoltán)

  A hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett nemzetközi programon 2022-ben 32 BirdLife-partner ország madártani szervezete, köztük hazánk képviselője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vett részt.

  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Lepkevédelmi Szakosztálya közönségszavazást hirdet 2023 Év lepkéje kapcsán. A 2023-ban először induló program keretében három jelöltre lehet szavazni. Egy nappali lepkére, a fecskefarkú pillangóra, egy éjszakai lepkére, a nagy éjjeli pávaszemre, valamint egy nappal aktív “molylepkére”, a fehérgyűrűs csüngőlepkére).  A...

  A most megjelent „A világ madarainak helyzete” (State of the World’s Birds 2022) című jelentés az eddigi legaggasztóbb képet festi a madarak, és ezzel együtt a Földi élet jövőjét illetően. Az adatok szerint a madárfajok közel felének az állománya hanyatlik, számos populáció egyedszáma kritikusan alacsony. Jelenleg minden nyolcadik madárfaj a kihalás szélére sodródott.1