Megnyílt az MME debreceni irodája

Megnyílt az MME debreceni területi irodája. Az új központ számos feladatot lát el a régióban, a területi koordinációtól kezdve, a lakossági szaktanácsadáson, terepi és környezeti nevelési programok szervezésén és lebonyolításán keresztül, az előadások megtartásáig.

Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)

A 2012. június 13-i átadó ünnepségen a régió számos állami, valamint civil természet- és környezetvédelmi szervezete képviseltette magát.

Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)
Halmos Gergő, az MME ügyvezető igazgatója az új iroda jelentőségéről
és a távlati célokról beszélt

.

Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)
Koczka András, az iroda vezetője a jövőbeli feladatokat ismertette

.

Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)
Kellemes környezetben várják a madár- és
természetvédelem iránt érdeklődőket


Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)
A központ Debrecenben, a Postakert u. 16/a, fsz. 2. szám alatt működik


„A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Hajdú-Bihar megyei Csoportjának tevékenységét elősegítő beruházás és fejlesztés” című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Koczka András, Szász Péter
A fenti kis képen az iroda bejárata látható
(fotó: Szakál László)
Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.