Megnyílt az MME debreceni irodája

Megnyílt az MME debreceni területi irodája. Az új központ számos feladatot lát el a régióban, a területi koordinációtól kezdve, a lakossági szaktanácsadáson, terepi és környezeti nevelési programok szervezésén és lebonyolításán keresztül, az előadások megtartásáig.

Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)

A 2012. június 13-i átadó ünnepségen a régió számos állami, valamint civil természet- és környezetvédelmi szervezete képviseltette magát.

Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)
Halmos Gergő, az MME ügyvezető igazgatója az új iroda jelentőségéről
és a távlati célokról beszélt

.

Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)
Koczka András, az iroda vezetője a jövőbeli feladatokat ismertette

.

Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)
Kellemes környezetben várják a madár- és
természetvédelem iránt érdeklődőket


Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)
A központ Debrecenben, a Postakert u. 16/a, fsz. 2. szám alatt működik


„A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Hajdú-Bihar megyei Csoportjának tevékenységét elősegítő beruházás és fejlesztés” című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Koczka András, Szász Péter
A fenti kis képen az iroda bejárata látható
(fotó: Szakál László)
Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.