Megnyílt az MME debreceni irodája

Megnyílt az MME debreceni területi irodája. Az új központ számos feladatot lát el a régióban, a területi koordinációtól kezdve, a lakossági szaktanácsadáson, terepi és környezeti nevelési programok szervezésén és lebonyolításán keresztül, az előadások megtartásáig.

Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)

A 2012. június 13-i átadó ünnepségen a régió számos állami, valamint civil természet- és környezetvédelmi szervezete képviseltette magát.

Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)
Halmos Gergő, az MME ügyvezető igazgatója az új iroda jelentőségéről
és a távlati célokról beszélt

.

Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)
Koczka András, az iroda vezetője a jövőbeli feladatokat ismertette

.

Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)
Kellemes környezetben várják a madár- és
természetvédelem iránt érdeklődőket


Debreceni területi iroda átadás (fotó: Szakál László)
A központ Debrecenben, a Postakert u. 16/a, fsz. 2. szám alatt működik


„A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Hajdú-Bihar megyei Csoportjának tevékenységét elősegítő beruházás és fejlesztés” című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Koczka András, Szász Péter
A fenti kis képen az iroda bejárata látható
(fotó: Szakál László)
Kapcsolódó hírek

A cikk fotói és videói május 30-án délután és este készültek a pártás daru aznapi megfigyelése közben (Fotó: Orbán Zoltán)

A pártás daru május 24-e délután bukkant fel Fertőújlakon, ami a faj ötödik bizonyított magyarországi előfordulása volt. A madár május 27-e délelőttig a térségben tartózkodott, eközben át-átruccant Ausztriába, ahol faunaúj fajként várták a madarász kollégák.

Állománycsökkenés 1999-2019 év viszonylatában: Bíbic - 59,6%; Fürj - 62,7%

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) most kiadott elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben folytatódott az agrár élőhelyeken 2005 óta zajló fészkelőállomány-csökkenés, ennek jelei már mutatkoznak a korábban növekedést mutató erdei élőhelyeken fészkelő madárfajoknál is Magyarországon!

Az Európai Bizottság közzétette a Biodiverzitás- és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát Az Európai Bizottság többszöri késlekedés után a tegnapi napon kiadta a régóta várt Biodiverzitás Stratégiát és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát. Ezek a dokumentumok az EU természeti sokféleséggel és élelmiszertermeléssel kapcsolatos szakpolitikájának fő irányait határozzák meg a...