Megrendelhető a Calandrella természettudományos folyóirat

Megrendelhető az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának természettudományos folyóirata, a Calandrella. A több mint 20 éves múltra visszatekintő kiadványban a földtani, botanikai, zoológiai, ökológiai, valamint a biogeográfiai  témájú írások mellett teret kapnak a környezet- és természetvédelmi kutatások eredményeiről szóló beszámolók ideértve az ifjúsági kutatómunkák eredményeit is.

MME logó


A Calandrellában mindemellett olvashatunk a Hajdú-Bihar megyéből, illetve az ország más területéről hasonló témában érkező híreket is. A szerkesztők folyamatosan várják a cikkeket, rövid közleményeket a fent megnevezett területekről az mmehbcs@gmail.com e-mail címre. Leendő szerzőik kérésre elküldik a kiadványba szánt írásokra vonatkozó ajánlásaikat, mely megtalálható folyóirat végén is. A Calandrella megjelenéséhez közös kiadóként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a Debreceni Egyetem TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék járul hozzá.Calandrella borítóA Calandrella legújabb száma 1.500 Ft adomány ellenében megrendelhető az mmehbcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-4545-058-as telefonszámon Veszelinov Ottónál.
Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.