Megrendelhető a Calandrella természettudományos folyóirat

Megrendelhető az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának természettudományos folyóirata, a Calandrella. A több mint 20 éves múltra visszatekintő kiadványban a földtani, botanikai, zoológiai, ökológiai, valamint a biogeográfiai  témájú írások mellett teret kapnak a környezet- és természetvédelmi kutatások eredményeiről szóló beszámolók ideértve az ifjúsági kutatómunkák eredményeit is.

MME logó


A Calandrellában mindemellett olvashatunk a Hajdú-Bihar megyéből, illetve az ország más területéről hasonló témában érkező híreket is. A szerkesztők folyamatosan várják a cikkeket, rövid közleményeket a fent megnevezett területekről az mmehbcs@gmail.com e-mail címre. Leendő szerzőik kérésre elküldik a kiadványba szánt írásokra vonatkozó ajánlásaikat, mely megtalálható folyóirat végén is. A Calandrella megjelenéséhez közös kiadóként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a Debreceni Egyetem TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék járul hozzá.Calandrella borítóA Calandrella legújabb száma 1.500 Ft adomány ellenében megrendelhető az mmehbcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-4545-058-as telefonszámon Veszelinov Ottónál.
Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  (MME) 1979-ben indította el az "Év madara" akciót, melynek célja természetvédelmi problémákkal érintett fajok, madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. Ezt követően indult el hasonló céllal az Év hüllője / Év kétéltűje (évenként váltakozva) program 2012-ben, majd az Év lepkéje 2023-ban.