Megrendelhető a Calandrella természettudományos folyóirat

Megrendelhető az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának természettudományos folyóirata, a Calandrella. A több mint 20 éves múltra visszatekintő kiadványban a földtani, botanikai, zoológiai, ökológiai, valamint a biogeográfiai  témájú írások mellett teret kapnak a környezet- és természetvédelmi kutatások eredményeiről szóló beszámolók ideértve az ifjúsági kutatómunkák eredményeit is.

MME logó


A Calandrellában mindemellett olvashatunk a Hajdú-Bihar megyéből, illetve az ország más területéről hasonló témában érkező híreket is. A szerkesztők folyamatosan várják a cikkeket, rövid közleményeket a fent megnevezett területekről az mmehbcs@gmail.com e-mail címre. Leendő szerzőik kérésre elküldik a kiadványba szánt írásokra vonatkozó ajánlásaikat, mely megtalálható folyóirat végén is. A Calandrella megjelenéséhez közös kiadóként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a Debreceni Egyetem TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék járul hozzá.Calandrella borítóA Calandrella legújabb száma 1.500 Ft adomány ellenében megrendelhető az mmehbcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-4545-058-as telefonszámon Veszelinov Ottónál.
Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Kapcsolódó hírek

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.

Erdei kétéltűek keresése a patak mentén. A gyepi béka gyakran került szem elé.

Az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2020-ban is megrendezte a 10-18 év közötti gyerekeknek szóló herpetológiai táborát, a Herptábort.