Megrendelhető a Calandrella természettudományos folyóirat

Megrendelhető az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának természettudományos folyóirata, a Calandrella. A több mint 20 éves múltra visszatekintő kiadványban a földtani, botanikai, zoológiai, ökológiai, valamint a biogeográfiai  témájú írások mellett teret kapnak a környezet- és természetvédelmi kutatások eredményeiről szóló beszámolók ideértve az ifjúsági kutatómunkák eredményeit is.

MME logó


A Calandrellában mindemellett olvashatunk a Hajdú-Bihar megyéből, illetve az ország más területéről hasonló témában érkező híreket is. A szerkesztők folyamatosan várják a cikkeket, rövid közleményeket a fent megnevezett területekről az mmehbcs@gmail.com e-mail címre. Leendő szerzőik kérésre elküldik a kiadványba szánt írásokra vonatkozó ajánlásaikat, mely megtalálható folyóirat végén is. A Calandrella megjelenéséhez közös kiadóként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a Debreceni Egyetem TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék járul hozzá.Calandrella borítóA Calandrella legújabb száma 1.500 Ft adomány ellenében megrendelhető az mmehbcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-4545-058-as telefonszámon Veszelinov Ottónál.
Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.