Mobil kiállításon mutatkozik be a Rákosi vipera védelmi program

Kecskeméten, a Kiskunsági Nemzeti Park Természet Házában mutatkozik be a Rákosi vipera védelmi program mobil kiállítása. A január 18-án nyíló kiállítás egy hónapig lesz látható, majd útrakel a nyolc nagyméretű plakátból, fotókból, térképekből, régi dokumentumokból álló tárlat.

Rákosi vipera védelmi program mobil kiállítás (fotó: Halpern Bálint)


Az elsősorban iskolás csoportoknak szóló kiállításon játékos feladatokkal, fejtörőkkel is készülünk, illetve bemutatjuk, hogy miként működik a Rákosivipera-védelmi központ.

Célunk, hogy minél többen ismerjék meg ezt a kiemelten veszélyeztetett hüllőfajt és a védelmi programunkat, ezért a mobil kiállításunkat meg lehet rendelni oktatásszervező kollégánknál, Herbót Erzsébetnél a 06-20-314-31-92-es telefonszámon vagy a herbot.erzsebet@mme.hu e-mail címen.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Természet Házába vagy a további helyszínek valamelyikére, amelyekről később adunk tájékoztatást.


Kapcsolódó oldalakSzemélyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Szász Péter
A fenti kis képen a kiállítás egy része látható
(Fotó: Halpern Bálint)

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.