Mobil kiállításon mutatkozik be a Rákosi vipera védelmi program

Kecskeméten, a Kiskunsági Nemzeti Park Természet Házában mutatkozik be a Rákosi vipera védelmi program mobil kiállítása. A január 18-án nyíló kiállítás egy hónapig lesz látható, majd útrakel a nyolc nagyméretű plakátból, fotókból, térképekből, régi dokumentumokból álló tárlat.

Rákosi vipera védelmi program mobil kiállítás (fotó: Halpern Bálint)


Az elsősorban iskolás csoportoknak szóló kiállításon játékos feladatokkal, fejtörőkkel is készülünk, illetve bemutatjuk, hogy miként működik a Rákosivipera-védelmi központ.

Célunk, hogy minél többen ismerjék meg ezt a kiemelten veszélyeztetett hüllőfajt és a védelmi programunkat, ezért a mobil kiállításunkat meg lehet rendelni oktatásszervező kollégánknál, Herbót Erzsébetnél a 06-20-314-31-92-es telefonszámon vagy a herbot.erzsebet@mme.hu e-mail címen.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Természet Házába vagy a további helyszínek valamelyikére, amelyekről később adunk tájékoztatást.


Kapcsolódó oldalakSzemélyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Szász Péter
A fenti kis képen a kiállítás egy része látható
(Fotó: Halpern Bálint)

Kapcsolódó hírek

MME Madárbarátok Boltja 2020.10.20-tól határozatlan ideig szünetelteti a személyes kiszolgálást. A webshopon keresztül leadott rendeléseket fogadni tudjuk és postázzuk. Megértéseteket kérjük!

Az idei év mindenki számára máshogyan alakult, mint ahogy azt megszokhattunk. Mi, a Tatai Vadlúd Sokadalom szervezői viszont 2020-ban is mindent megteszünk, hogy a természetszerető embereknek eljuttassuk a vadludak megfigyelésének élményét. Habár a Sokadalom az Önök biztonsága érdekében az eddigi formájában nem kerül megszervezésre, így is számos lehetőséget biztosítunk a...

Az állásfoglalás aláírása 2020. október 14-én (Fotó: MME - Egerer Anna)

Változik az agrártáj, egyre nagyobbak a szántóföldi táblák, eltűnőben vannak a szegélyélőhelyek, a természetes élőhelyfoltok.  A mezőgazdasági természeti sokféleség csökkenése egyre látványosabb. Ezt felismerve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) vezetői közös...