Natura 2000 Fenntartási tervek a DINPI területén

Elindult a fenntartási tervek készítése a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 2012 nyarán több mint 2 évre szóló együttműködési megállapodást kötött Natura 2000 területekre vonatkozó fenntartási tervek elkészítésével kapcsolatban.

Natura 2000 logó

 

Ennek értelmében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felé támogatási kérelmet nyújtottunk be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Natura 2000 területek fenntartási terveinek készítéséhez nyújtandó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló 43/2012. (V. 23.) VM rendeletben foglaltaknak megfelelően.

A támogatási kérelmeket 2012 decemberében az MVH jóváhagyta, így elkezdődhet a közös munka. Ennek során többek közt külső szakértők bevonásával 2014 őszéig 36 db, a DINPI működési területén található Natura 2000 területre fogjuk elkészíteni a fenntartási terveket.

Az érintett területekről, illetve a tervezés folyamatáról bővebb információ érhető el a www.natura.2000.hu honlapon.

 

  

Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!

 

 

Kapcsolódó hírek

Az MME Fejér Megyei Helyi Csoportja két napos képzést hirdet tizenévesek részére Kezdő madarász címmel. A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Schmidt Egon életének 92 évében elhunyt.  Elhunyt szerettünk búcsúztatása 2023. március 10-én 11:15 órakor lesz a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozóban.  

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Madarak és Fák Napja alkalmából országos versenyt hirdet az általános iskolai felső tagozatos tanulók számára.