Őszi kirándulás Magyaregregyen

Az MME Baranya Megyei Csoportja - visszatérve a régi hagyományokhoz - ősztől madárismertető kirándulásokat szervez. Az első túrát Magyaregregyre, a Márévárba szervezik, ahol a várvölgyi geológiai tanösvény mellett a helytörténeti, valamint a Kelet-Mecsek élővilágát bemutató kiállítást is megtekintik.

madármegfigyelők (fotó: Orbán Zoltán)


Gyülekező a vár alatti parkolóban 2011. szeptember 24-én 9.45-től.

Jelentkezési határidő: szeptember 20.


Koordinátor: Reiger Magdolna:
e-mail: reiger.magdolna@gmail.com
telefon: 30/580-1977
Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


MME Baranya Megyei Csoport
A fenti kis képen "madármegfigyelők" láthatók
(fotó: Orbán Zoltán)

Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – korábban kiadott állásfoglalását megerősítve – ellenzi a tatai Öreg-tó partján megvalósítani tervezett szálloda beruházást. Álláspontunk szerint a beruházás megvalósítása és üzemeltetése aránytalan mértékű zavarást jelent az Öreg-tó különleges madárvilágára – kiemelten az átvonuló vadlúdtömegekre és egyéb vízimadár-fajokra.

A drámai hírekre örökké éhes közönség soraiban futótűzként terjedt egy videó, amin úgy tűnik, hogy egy felnőtt flamingó éppen egy másikat „skalpol” és a lecsurgó vérből táplálják a fiókájukat.

A „Kezdő madarász” képzés után itt a várva várt „Madárbarát kert” képzés. Az érdeklődők a 2 nap alatt megtanulhatják milyen eszközökkel, módszerekkel segíthetik a madarakat. Ne tartson vissza senkit, hogy nincs esetleg kertje, hiszen egy ablakpárkány is lehet madárbarát. A képzés második napján az alkotókészség kerül előtérbe, hiszen odúkat és etetőket készítünk, amit a...