Palkó Sándor emléktúra lesz a Zalában

Idén harmadik alkalommal emlékezünk Palkó Sándorra, a Fenékpusztai Madárgyűrűző Állomás alapítójára. Az emléktúra ezúttal is Palkó Sanyi egyik kedvelt területére, a Mórichelyi-halastavakhoz vezet. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és az MME Zalai csoportja által szervezett kirándulásra, szeretettel várunk minden érdeklődőt 2005. július 30-án, szombaton 10 órakor.


Fotó: Farkas Péter

Emlékeztetőül: Palkó Sándor indította el a Fenékpusztai Madárgyűrűző Állomást 1985-ben. Ő hozta létre a semmiből, az országosan elismert fenékpusztai AH tábort, mely 20 éve folyamatosan működik. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság botanikai felügyelőjeként, az MME tagjaként, mindent feláldozva dolgozott a természet védelméért.

2002 nyarán elveszítettük barátunkat, tanítónkat. A súlyos betegséget nem tudta legyőzni a szervezete. Nagyon nagy csapás volt az ő elvesztése. Üres maradt utána a Fenékpusztai Madárgyűrűző Állomás. Sanyi barátunk emlékének tisztelegve szervezzük az emlékező kirándulást, melyre minden barátját, tisztelőjét szeretettel várunk. A Mórichelyi-halastavak kedves helye volt, hosszú éveken keresztül járt felmérni a területet, ellenőrizni a vadászatokat.


További információ:
Megközelítés

Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.