Pályázati felhívás a Magyar Tájdíj elnyerésére

A természetvédelemért felelős miniszter – más tárcavezetőkkel együttműködve – pályázatot ír ki a Magyar Tájdíj elnyerésére és az Európa Tanács Táj Díjára történő felterjesztésre. A díjat egy helyi önkormányzat, önkormányzati társulás vagy társadalmi szervezet nyerheti el, amely a természeti és táji örökség megőrzése, fejlesztése, valamint az ehhez kapcsolódó oktatás, szemléletformálás szakterületeken kiemelkedő programot valósított meg.

Tájdíj logó


A díjat nem valamely táj kapja természeti és kulturális öröksége, illetve tájképi szépsége alapján, hanem valamely táj megőrzése, fenntartható hasznosítása érdekében példaértékű tevékenységet végző szervezet(ek). A díj adományozására kétévente kerül sor, legközelebb 2013-ban. A tagállamok a díjért az Európa Tanács által felkért tagokból álló szakértői bizottságnál folyamodhatnak. A magyar jelölt pályázata angol nyelven, az Európai Táj Egyezmény végrehajtásáért első helyen felelős Vidékfejlesztési Minisztérium közreműködésével kerül továbbításra az Európa Tanács titkárságához.


Letölthető anyagok:


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!

.


Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.