Parlagisas-védelmi kezelési terv vitafóruma Egerben

A III. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferenciának egyik rendezvényeként zajlott le a parlagisas-védelmi kezelési terv első széleskörű egyeztető vitafóruma, az egri Eszterházy Károly Főiskola Líceumában, 55 fő részvételével november elején.

A készülő kezelési terv tervezett felépítését és tartalmát több előadás mutatta be természetvédelmi szakemberek részére, amelyek után minden esetben lehetőség nyílt a résztvevők számára az elhangzottak megvitatására. Az eseményről részletes jegyzőkönyv készült, így az elhangzott vélemények és javaslatok mindenképpen hasznosulni fognak a terv végső változatának elkészülésekor.

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.