Protokoll-egyeztető találkozó

November 23-24-én sikeresen lezajlott a PannonEagle LIFE projekt nemzetközi műhelytalálkozója Biatorbágyon. A találkozó célja az volt, hogy a ragadozómadár-mérgezéssel kapcsolatos terepi és állatorvosi protokollokkal kapcsolatos gyakorlati problémákat egyeztessék a meghívott szakemberek.


Az eseményre összesen 42 vendég érkezett a programban résztvevő öt országból (Ausztria, Csehország, Szlovákia, Szerbia és Magyarország). A meghívottak munkájuk során természetvédelmi, rendőrségi vagy állatorvosi vonatkozásban kerülnek kapcsolatba mérgezés-gyanús vagy mérgezett ragadozó madarakkal.

A korábbi Helicon LIFE projekt tapasztalataira építve a magyar szakemberek bemutatták a hazai példákat. Ugyanakkor az egyes országok eltérő sajátosságai miatt a protokollok nem vehetők át egy az egyben, azokat minden esetben igazítani kell a már meglévő nemzeti szabályozásokhoz és az ott kialakult gyakorlathoz. A terepi, helyszínelési és állatorvosi protokollok gyakorlati alkalmazásának harmonizációja és a szükségszerű eltérések egyeztetése alkotta a találkozó programjának gerincét. A pénteki napon ehhez csatlakozott a PannonEagle LIFE projekt első felügyelő bizottsági ülése, melyen a partnerszervezetek és társfinanszírozó intézmények delegáltjai kaptak tájékoztatást a projekt előrehaladásáról, illetve vitatták meg a felmerülő kérdéseket.

Valamennyi résztvevőnek ezúton is köszönjük hozzájárulását a találkozó sikeréhez!
 

Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.