Rajzpályázatot hirdetett a BirdLife International az 5. "Tavaszi madárleshez" kapcsolódva

Rajzpályázatot hirdetett a BirdLife International az idei "Spring Alive" (Tavaszi madárles) című akciójukhoz kapcsolódva. A pályázaton olyan 16 éven aluli gyerekek vehetnek részt, akik az idén már regisztráltak madárészlelés a Spring Alive honlapján.

Spring Alive logó


A rajzoknak a tavaszról kell szólniuk, a gyerekek "szemüvegén" keresztül.

A pályamunkákat név, cím és telefonos elérhetőség feltüntetésével június 21-ig várjuk a berenyi.zsombor@mme.hu címre. A nyertesek értékes Swarovski távcsövet és Canon fényképezőgépeket kapnak.


5 madárfajt lehet megfigyelni a Tavaszi madárlesen (fotó: Spring Alive)


A BirdLife International 5. alkalommal rendezi meg idén a 16 évnél fiatalabb gyerekeknek szóló Tavaszi madárles (Spring Alive) elnevezésű programját. A több mint 30 tagországban - köztük Magyarországon - futó természetvédelmi akcióban a fehér gólya, a füsti fecske, a sarlósfecske és a kakukk mellett az idén első alkalommal a gyurgyalag is a megfigyelhető fajok között szerepel.

A résztvevőknek nem kell mást tenniük, mint megfigyeléseiket regisztrálni a Spring Alive honlapján, illetve nyomon követniük a madarak érkezését a weblap térképein.

A programmal szeretnénk felhívni a figyelmet a klímaváltozásra, mely a madarak korábbi hazaérkezésén és a vonulási útvonalak megváltozásán keresztül érezteti hatását. Akik figyelemmel kísérik a beérkezett információkat, s maguk is "meglesik" a madarakat, képet kaphatnak arról, hogy milyen változások történnek évről évre. A madarak első megfigyeléseit regisztráló valamint a legtöbb adatot feltöltő gyerekek (osztályok, csoportok) ajándék karkötőket és kitűzőket kapnak a programszervezőtől!

A résztvevők 2010-ben 103.582 megfigyelést regisztráltak a honlapon Európa-szerte.
Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.