Sasok és vadludak nyomában

Január 27-én, vasárnap az MME Hajdú-Bihar megyei helyi csoportja madármegfigyelő túrát szervez, melynek célja a Debrecentől 10 km-re nyugatra eső Látóképi horgásztó lesz.

Rétisas (Fotó: Orbán Zoltán)

A rövid túra célja a télen a területen kis szerencsével megfigyelhető fokozottan védett rétisasok (Haliaeetus albicilla) és a tóra inni járó vadlúdcsapatok óvatos, távcsöves megfigyelése.

Fölszálló rétisas (Fotó: Orbán Zoltán)
Fölszálló rétisas
(Fotó: Orbán Zoltán)


A résztvevők gondoskodjanak meleg öltözékről, túrabakancsról (esetleg gumicsizmáról, ha az út saras).

Találkozó a Látóképi csárda parkolójánál délelőtt 11:20-kor (busszal is elérhető). A program előreláthatólag 2 órát vesz igénybe. A terület személygépkocsival könnyen megközelíthető.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koczka András
MME Területi Iroda vezető


Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  (MME) 1979-ben indította el az "Év madara" akciót, melynek célja természetvédelmi problémákkal érintett fajok, madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. Ezt követően indult el hasonló céllal az Év hüllője / Év kétéltűje (évenként váltakozva) program 2012-ben, majd az Év lepkéje 2023-ban.