Sasok és vadludak nyomában

Január 27-én, vasárnap az MME Hajdú-Bihar megyei helyi csoportja madármegfigyelő túrát szervez, melynek célja a Debrecentől 10 km-re nyugatra eső Látóképi horgásztó lesz.

Rétisas (Fotó: Orbán Zoltán)

A rövid túra célja a télen a területen kis szerencsével megfigyelhető fokozottan védett rétisasok (Haliaeetus albicilla) és a tóra inni járó vadlúdcsapatok óvatos, távcsöves megfigyelése.

Fölszálló rétisas (Fotó: Orbán Zoltán)
Fölszálló rétisas
(Fotó: Orbán Zoltán)


A résztvevők gondoskodjanak meleg öltözékről, túrabakancsról (esetleg gumicsizmáról, ha az út saras).

Találkozó a Látóképi csárda parkolójánál délelőtt 11:20-kor (busszal is elérhető). A program előreláthatólag 2 órát vesz igénybe. A terület személygépkocsival könnyen megközelíthető.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koczka András
MME Területi Iroda vezető


Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.