Sasok és vadludak nyomában

Január 27-én, vasárnap az MME Hajdú-Bihar megyei helyi csoportja madármegfigyelő túrát szervez, melynek célja a Debrecentől 10 km-re nyugatra eső Látóképi horgásztó lesz.

Rétisas (Fotó: Orbán Zoltán)

A rövid túra célja a télen a területen kis szerencsével megfigyelhető fokozottan védett rétisasok (Haliaeetus albicilla) és a tóra inni járó vadlúdcsapatok óvatos, távcsöves megfigyelése.

Fölszálló rétisas (Fotó: Orbán Zoltán)
Fölszálló rétisas
(Fotó: Orbán Zoltán)


A résztvevők gondoskodjanak meleg öltözékről, túrabakancsról (esetleg gumicsizmáról, ha az út saras).

Találkozó a Látóképi csárda parkolójánál délelőtt 11:20-kor (busszal is elérhető). A program előreláthatólag 2 órát vesz igénybe. A terület személygépkocsival könnyen megközelíthető.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koczka András
MME Területi Iroda vezető


Kapcsolódó hírek

2021 év madara szavazás fajai (balról jobbra): cigánycsuk, kis őrgébics, sordély (grafikák: Kókay Szabolcs)

A 2021 év madara szavazás mindhárom énekesmadár faja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők. A nagytáblás, sok kemikáliát használó, intenzív kultúrák élőhely átalakítása mindegyikükre negatívan hat. Ezért bármely madár kapja is a legtöbb szavazatot, általa 2021-ben fokozott figyelmet tudunk fordítani a...

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.