Sasok és vadludak nyomában

Január 27-én, vasárnap az MME Hajdú-Bihar megyei helyi csoportja madármegfigyelő túrát szervez, melynek célja a Debrecentől 10 km-re nyugatra eső Látóképi horgásztó lesz.

Rétisas (Fotó: Orbán Zoltán)

A rövid túra célja a télen a területen kis szerencsével megfigyelhető fokozottan védett rétisasok (Haliaeetus albicilla) és a tóra inni járó vadlúdcsapatok óvatos, távcsöves megfigyelése.

Fölszálló rétisas (Fotó: Orbán Zoltán)
Fölszálló rétisas
(Fotó: Orbán Zoltán)


A résztvevők gondoskodjanak meleg öltözékről, túrabakancsról (esetleg gumicsizmáról, ha az út saras).

Találkozó a Látóképi csárda parkolójánál délelőtt 11:20-kor (busszal is elérhető). A program előreláthatólag 2 órát vesz igénybe. A terület személygépkocsival könnyen megközelíthető.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koczka András
MME Területi Iroda vezető


Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.