Segíts te is a hamvas rétihéja védelmében!

A hamvas rétihéják még Afrikában vannak, de mi már szervezzük a költési időben a madarak védelmét. Ha kedvet érzel az önkéntes természetvédelemi munkához, csatlakozz csapatunkhoz! Amit garantálunk, az az értékes és érdekes munka, jó hangulat, tanulási lehetőség a terepi szakembereinktől, és sok-sok élmény.

Feladat:
- költőhelyek és a veszélyeztető tényezők felderítése,
- adatgyűjtés,
- a helyi gazdálkodók tájékoztatása,
- szükség esetén a fészek bekerítése, védőzóna kijelölése.

Időpont:
Három turnusban folyik a védelmi munka:
- 2006. június 26. - július 2.
- 2006. július 3. - július 9.
- 2006. július 10. - július 16.

Helyszín:
Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Hajdú-Bihar megye hamvas rétihéja élőhelyei.

Jelentkezhetnek:
- 16 éven felüliek,
- akik rendelkeznek madár és természetvédelmi ismeretekkel,
- és nem riadnak vissza a nomád körülményektől.

Hozni kell:
- sátrat,
- hálózsákot,
- távcsövet,
- élelmiszert.

Mi biztosítunk:
- a főzéshez, konzerv-melegítéshez alapeszközöket,
- vizes ballont és ivóvizet,
- útiköltség térítést, megegyezés szerint,
- érdekes, és értékes természetvédelmi munkát, sok-sok élménnyel fűszerezve.

Jelentkezni, vagy további információt kérni Fatér Imrétől lehet a 30/445-6856 telefonszámon, vagy a fater.imre@pr.hu e-mail címen.

Kapcsolódó hírek

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), Magyarország és a térség egyik legnagyobb természetvédelmi civil szervezete állatgondozói és környezeti nevelési feladatok ellátására 1 fő teljes állású (heti 40 óra) munkatársat keres.