Sikeres madarász tábor a Kelemen-szék partján

Nagy sikerrel zajlott le az MME Bács-Kiskun Megyei Helyi Csoportja és a Fülöpszállási madarász suli által szervezett II. Kelemen-széki Madarász Tábor, amelynek a Kiskunsági Nemzeti Park területén található Borda tanya adott otthont. A résztvevő 22 gyerek megismerkedhetett a Nemzeti Park és Fülöpszállás környékének gazdag élővilágával.

Kelemen-széki Madarász Tábor (fotó: Bács-Kiskun Megyei Helyi Csoport)Kelemen-széki Madarász Tábor (fotó: Bács-Kiskun Megyei Helyi Csoport)
A kétnapos tábor egy lovaskocsikázással kezdődött,
amely osztatlan sikert aratott a gyerekek között


A Borda tanyára érve a legjobb sátorhelyekért egy természetvédelmi vetélkedővel "küzdöttek" meg a gyerekek.

Kelemen-széki Madarász Tábor (fotó: Bács-Kiskun Megyei Helyi Csoport)
Az első nap egy madármegfigyelő túrával folytatódott a kiszáradt tó körül


A kékvércse, a barna rétihéja, a rétisas, a kanalas réce, a tőkés réce, a nagy póling és a dolmányos varjú mellett számos énekes madarat, őzet és rókát is láttak.

A második napot kézműves foglalkozással és ügyességi játékokkal töltötték, levezetésként pedig iszappakolásos bikini bemutatót is tartottak a gyerekek.

Kelemen-széki Madarász Tábor (fotó: Bács-Kiskun Megyei Helyi Csoport)
A táborozók


A résztvevők számos élménnyel és madártollakkal gazdagabban tértek haza.

Szervezők: Grecs Anita, az MME környezeti nevelője és Morvai József, a Magyar Csillagászati Egyesület tagja


Kapcsolódó oldalak:


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


.

Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.