Szegedi Fehér-tó - Felkerült az 1 000. számlálás!

Kisebb ünnepelni való történt pénteken este, egészen pontosan 2015.01.09. 20 óra 13 perc 45 másodperckor. Ekkor töltötte fel Tokody Béla az 1 000. számlálás adatait a szegedi Fehér-tóról a Vízimadár adatbázisba.

Így ez a terület lett az első, amiről már több mint ezer alkalommal végzett megfigyelések adatsorával rendelkezik adatbázisunk. Egyébként jelenleg 623 kisebb-nagyobb vizes élőhelyről vannak adataink, melyek területe 198 544 hektár! Az adatbázisban 1 000 Fehér-tavi számláláson kívül van még további17 511, amelyek együtt összesen 2 783 009 adatot tartalmaznak a megfigyelésre kijelölt fajok jelenlétéről / hiányáról és egyedszámáról.

Köszönjük annak a 108 adatfeltöltőnek és persze a több száz megfigyelőnek, akik munkájukkal hozzájárultak például ahhoz, hogy több jelentős vizes élőhelyről immár 50 éves adatsorral rendelkezünk!

Vajon mikor kerül feltöltésre a 3 milliomodik adat?

További híreink a Madárszámlálók honlapon >>

Kapcsolódó hírek

A Békés megyei város kertbarát köre ünnepség keretében adta át a fecskefészek-falat. A Kondorosi Kertbarát Kör lelkes tagjai évek óta foglalkoznak a molnár- és füsti fecskék megtelepítésével, a fészekanyag beszerzési helyéül szolgáló sarazóhelyeket létesítenek, mesterséges fészekalapokat gyártanak különféle anyagokból. 

Madárbarát település pályázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet települések részére Madárbarát település mintaprojekt kialakítására. A mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök kihelyezve (ódúk,...

zöldes gyöngyházlepke (fotó: Faragó Ádám)

Május 5-én, a Jókai-kertben előkészítettük az MME legújabb szakosztályának létrehozásához szükséges feltételeket. A Lepkevédelmi Szakosztály megalakulásának kezdeményezői között a Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület tagjai, nemzeti park igazgatóságok munkatársai, muzeológusok, civil lepkészek, madarászok, lepkészettel most ismerkedők is megtalálhatóak.