Szeptember első szombatja idén is a Rákosi Vipera Napja

Idén immár ötödik alkalommal rendezzük meg a Rákosi Vipera Napját. A hagyományoknak megfelelően szeptember első szombatján - szeptember 7-én találkozhat velünk több magyarországi állatkertben.

Ezen a napon felhívjuk a figyelmet a biológiai sokféleség csökkenésére, mely folyamat megállításához egy mérges kígyó védelme is éppen olyan fontos, mint más fajok állományának megőrzése. Ahogy korábban, az idén is kiadványokkal, játékokkal, vetélkedőkkel várjuk az érdeklődőket valamennyi korosztályból.

 

A következő helyszíneken találkozhatnak velünk az érdeklődők:

- Budapest: Fővárosi Állat és Növénykert

- Győr: Xantus János Állatkert

- Kecskeméti Vadaskert

- Nyíregyházi Állatpark - Sóstó Zoo

- Budakeszi Vadaspark

- Szegedi Vadaspark

 

Keresse a megadott helyszíneken viperás standunkat.

 

Kapcsolódó oldalak

 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

Kapcsolódó hírek

2021 év madara szavazás fajai (balról jobbra): cigánycsuk, kis őrgébics, sordély (grafikák: Kókay Szabolcs)

A 2021 év madara szavazás mindhárom énekesmadár faja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők. A nagytáblás, sok kemikáliát használó, intenzív kultúrák élőhely átalakítása mindegyikükre negatívan hat. Ezért bármely madár kapja is a legtöbb szavazatot, általa 2021-ben fokozott figyelmet tudunk fordítani a...

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.