Tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy megjelent a Calandrella XV. évfolyama

Az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának természettudományos folyóirata a Calandrella. Kiadványunk profiljához tartozik a földtan, botanika, zoológia és ökológia, valamint a biogeográfia. Tág teret szentelünk a környezet-és természetvédelmi kutatások eredményeinek, továbbá az ifjúság által végzett kutatómunka megjelentetésének.

 

A Calandrella immár 25 éves múltra visszatekintő kiadvány, mely egyaránt teret ad a Hajdú-Bihar megyéből, illetve a Kárpát-medence bármely területéről érkező híreknek, írásoknak. Folyamatosan várunk cikkeket, rövid közleményeket a fent megnevezett területekről az mmehbcs@gmail.com e-mail címre.

Főszerkesztő: Dr. Endes Mihály

A folyóirat megjelenéséhez támogatóként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a Debreceni Egyetem TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék járult hozzá.


A kötet tartalomjegyzéke elérhető itt>>

Leendő szerzőink részére pedig itt>> olvasható útmutatásunk.


A Calandrella legújabb száma 1.500 Ft adomány ellenében megrendelhető az mmehbcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-4545-058-as telefonszámon.

 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Veszelinov Ottó
MME Hajdú-Bihar-Megyei Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

2021 év madara szavazás fajai (balról jobbra): cigánycsuk, kis őrgébics, sordély (grafikák: Kókay Szabolcs)

A 2021 év madara szavazás mindhárom énekesmadár faja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők. A nagytáblás, sok kemikáliát használó, intenzív kultúrák élőhely átalakítása mindegyikükre negatívan hat. Ezért bármely madár kapja is a legtöbb szavazatot, általa 2021-ben fokozott figyelmet tudunk fordítani a...

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.