Tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy megjelent a Calandrella XV. évfolyama

Az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának természettudományos folyóirata a Calandrella. Kiadványunk profiljához tartozik a földtan, botanika, zoológia és ökológia, valamint a biogeográfia. Tág teret szentelünk a környezet-és természetvédelmi kutatások eredményeinek, továbbá az ifjúság által végzett kutatómunka megjelentetésének.

 

A Calandrella immár 25 éves múltra visszatekintő kiadvány, mely egyaránt teret ad a Hajdú-Bihar megyéből, illetve a Kárpát-medence bármely területéről érkező híreknek, írásoknak. Folyamatosan várunk cikkeket, rövid közleményeket a fent megnevezett területekről az mmehbcs@gmail.com e-mail címre.

Főszerkesztő: Dr. Endes Mihály

A folyóirat megjelenéséhez támogatóként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a Debreceni Egyetem TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék járult hozzá.


A kötet tartalomjegyzéke elérhető itt>>

Leendő szerzőink részére pedig itt>> olvasható útmutatásunk.


A Calandrella legújabb száma 1.500 Ft adomány ellenében megrendelhető az mmehbcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-4545-058-as telefonszámon.

 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Veszelinov Ottó
MME Hajdú-Bihar-Megyei Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.