Tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy megjelent a Calandrella XV. évfolyama

Az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának természettudományos folyóirata a Calandrella. Kiadványunk profiljához tartozik a földtan, botanika, zoológia és ökológia, valamint a biogeográfia. Tág teret szentelünk a környezet-és természetvédelmi kutatások eredményeinek, továbbá az ifjúság által végzett kutatómunka megjelentetésének.

 

A Calandrella immár 25 éves múltra visszatekintő kiadvány, mely egyaránt teret ad a Hajdú-Bihar megyéből, illetve a Kárpát-medence bármely területéről érkező híreknek, írásoknak. Folyamatosan várunk cikkeket, rövid közleményeket a fent megnevezett területekről az mmehbcs@gmail.com e-mail címre.

Főszerkesztő: Dr. Endes Mihály

A folyóirat megjelenéséhez támogatóként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a Debreceni Egyetem TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék járult hozzá.


A kötet tartalomjegyzéke elérhető itt>>

Leendő szerzőink részére pedig itt>> olvasható útmutatásunk.


A Calandrella legújabb száma 1.500 Ft adomány ellenében megrendelhető az mmehbcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-4545-058-as telefonszámon.

 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Veszelinov Ottó
MME Hajdú-Bihar-Megyei Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

Schmidt Egon a Kossuth-díjjal (fotó: Haraszthy László)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 91 éves korában, ma hajnalban elhunyt Schmidt Egon, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Tiszteletbeli elnöke, Kossuth-díjas író, aki egész életét a madaraknak, a madárvédelemnek és az ismeretterjesztésnek szentelte. Életével mindannyiunk számára példát mutatott természetszeretetből, emberségből, személyiségével természetvédők...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.