Tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy megjelent a Calandrella XV. évfolyama

Az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának természettudományos folyóirata a Calandrella. Kiadványunk profiljához tartozik a földtan, botanika, zoológia és ökológia, valamint a biogeográfia. Tág teret szentelünk a környezet-és természetvédelmi kutatások eredményeinek, továbbá az ifjúság által végzett kutatómunka megjelentetésének.

 

A Calandrella immár 25 éves múltra visszatekintő kiadvány, mely egyaránt teret ad a Hajdú-Bihar megyéből, illetve a Kárpát-medence bármely területéről érkező híreknek, írásoknak. Folyamatosan várunk cikkeket, rövid közleményeket a fent megnevezett területekről az mmehbcs@gmail.com e-mail címre.

Főszerkesztő: Dr. Endes Mihály

A folyóirat megjelenéséhez támogatóként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a Debreceni Egyetem TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék járult hozzá.


A kötet tartalomjegyzéke elérhető itt>>

Leendő szerzőink részére pedig itt>> olvasható útmutatásunk.


A Calandrella legújabb száma 1.500 Ft adomány ellenében megrendelhető az mmehbcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-4545-058-as telefonszámon.

 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Veszelinov Ottó
MME Hajdú-Bihar-Megyei Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.