Támogassa adója 1%-ával egyesületünket!

A felajánlott adó 1%-okból tavaly minden eddiginél többet, 13 835 346 Ft-ot kapott az MME, ami átlagos összeggel számolva azt jelenti, hogy csaknem 2700-an adták nekünk adójuk 1%-át. Örömmel tölt el, hogy ilyen sokan megtiszteltek minket bizalmukkal!

Ezzel a támogatással egyesületünk 2005-ben is bővítette természetvédelmi és szemléletformáló programjait:

  • Helyi csoportjaink és önkénteseink segítségével több, mint 3000 odút és fészkelőládát helyeztünk ki a madaraknak.
  • Csak idén mintegy 25 000 db elektromos szigetelőpapucsot gyártattunk, melyek megvédik a villanyoszlopokra szálló madarakat az áramütéstől. Az MME munkatársai és az áramszolgáltatók szakemberei kölcsönösen segítették egymást ezek felszerelésében.
  • Az MME madárgyűrűző tagjai, kutatói, több mint 150 000 madarat láttak el azonosító gyűrűvel. Ezek adatai a Madárgyűrűzési Központ adatbankjába kerültek, ahová idén összesen 423 000 adatot vittek be munkatársaink. Az adatbank a kutatók és a természetvédelmi szakemberek munkáját segíti.
  • Csaknem 2000 gyerek fordult meg a Madarász oviban és suliban az idén, 10 000 hallgatója volt az MME munkatársai által tartott előadásoknak, és több mint 3500-an vettek részt az egyesület helyi csoportjai által szervezett természetvédelmi táborokban.

Mindemellett a Magyar Madártani Egyesület irányítja a legtöbb uniós támogatású természetvédelmi programot Magyarországon. Tavaly két újabb, úgynevezett LIFE Nature pályázatot nyertünk el, tehát az már biztos, hogy 2006-ban is bővíthetjük élőhely- és fajvédelmi programjaink sorát.

Bízom benne, hogy az adó 1%-ok segítségével azokat a programjainkat is fejleszteni tudjuk, amelyekhez nincsenek nemzetközi forrásaink. Ilyenek a számunkra rendkívül fontos társadalmi programok: a Madarász ovi, - suli, a Madárbarát kert program, de ilyen a gólyavédelem, vagy a szünidei madarásztáboraink is.

Kérem, amennyiben egyetért céljainkkal, támogassa munkánkat adója 1%-ával!


Adószám: 19001243-2-43


Halmos Gergő
mb. igazgató
Magyar Madártani Egyesület


További információ:
Segítsen Ön is egy képeslappal! | Köszönjük, hogy nekünk adta adója 1%-át! | Rendelkezési nyilatkozat | Támogassa adója 1%-ával egyesületünket!

Kapcsolódó hírek

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), Magyarország és a térség egyik legnagyobb természetvédelmi civil szervezete állatgondozói és környezeti nevelési feladatok ellátására 1 fő teljes állású (heti 40 óra) munkatársat keres.