Madarak és Fák Napja Kókán

Május 30-án Madarak és Fák Napja rendezvényt tartottunk a helyi általános iskolások számára. Mire megérkeztek a gyerekek és a pedagógusok a vadászházhoz, addigra már a helyére kerültek a tájékoztató táblák és egyéb kellékek.

Madarak és fák napja (Fotó: Kertész László)

Négy állomást alakítottunk ki, melyeket a diákok osztályonként forgószinpadszerűen kerestek fel.
1.    Állomás: madárgyűrűző bemutató, gyűrűzés és vonuláskutatás
2.    Állomás: rövid természetfilmek vetítése
3.    Állomás: madárbarát kert kialakítása, fészekodú, madáretető és itató típusok ismertetése, kertünk madarainak bemutatása.
4.    Állomás: természetismereti kvíz
5.    Állomás: odúlakó madarak költésének bemutatása, MME és a Tápió-vidéki helyi csoport tevékenységének ismertetése, tagtoborzás.

A köszöntés után a Madarak és Fák Napja ünnep kialakulásáról esett néhány szó és megkezdődött a program. Végül a „Mi gólyánk” rajzpályázat nyerteseit megajándékoztuk egy gólyás kitűzővel, könyvjelzővel és a gólyákat bemutató tájékoztatóval. A június 21-én megrendezésre kerülő látványos gólyagyűrűzésen madártávlatból megtekinthetik a gólyafészket az emelőkosár segítségével. Reméljük, hogy a diákok hasznos ismereteket szereztek a délelőtt folyamán és kedvet kaptak ahhoz, hogy csatlakozzanak a Tápió-vidéki Helyi Csoporthoz.

Köszönjük a közreműködő tanárok segítségét a rendezvény lebonyolításában.


Az eseményen összesen 273-an vettek részt.
 

Kertész László