Partfal felújítások a Tápió-vidéken

A partifecskék és a gyurgyalagok megérkezése előtt minden évben elvégezzük a szükséges munkálatokat a működési területünkön lévő jelentősebb élőhelyeken.

Partfal felújítás (Fotó: MME Tápió-vidéki HCS)

Partfal felújítás (Fotó: Tápió-vidéki HCS)

Partfal felújítás (Fotó: Tápió-vidéki HCS)

A kézi erővel és géppel megdolgozott partfalak megfelelő költőhelyet biztosítanak a madarak számára. Ilyenkor távolítjuk el a madarak berepülését akadályozó cserjéket, fákat is. Az idén Tápiógyörgyén, Nagykátán, Egreskátán, Tápióbicskén, Kókán és Tóalmáson, mintegy 460 négyzetméteres falfelületet tettünk alkalmassá arra, hogy a madarak elkészíthessék benne fészkelőüregeiket. Markológépet Tápiógyörgyén, Kókán és Tóalmáson vettünk igénybe, a gépek bérleti díját (130 ezer Ft) a helyi csoport fizette. Tóalmáson a markológép tulajdonos, Püspök István a munkát ingyenesen végezte, ezzel támogatta a helyi csoportot, köszönet érte. A gép üzemanyagköltségét Kormány Gábor és Menyhárt Csaba tagtársunk állta.

A munkálatokban 22 tagtársunk vett részt. Köszönjük a partifecskék és a gyurgyalagok nevében.

További fotók: https://photos.google.com/share/AF1QipPbSGJ8jdz5Kn6omCPjIMjnwljMllXYJG7dYBd6dkBx-WmpZH_sCtg2S_lJkdEiGA?key=Yk1FRjhFV2M1dWR4SmRpLUlUTUR3dFBiTWEzcHFR

Kertész László
Fotók: Ladányi Anna, Kormány Gábor, Kertész László, Suri Ferenc