Tatai Vadlúd Sokadalom 2009

A tatai Öreg-tavon minden ősszel vadludak ezrei gyülekeznek, és velük együtt megjelennek az őszbúcsúztató madármegfigyelők is. Ha Ön szereti a jó társaságot, a világon szinte egyedülálló látványt, amit a reggel és este megfigyelhető madár tömegek jelentenek, az érdekes madaras programokat és előadásokat, akkor  ott a helye az Öreg-tó partján, ahol szombaton egész napos rendezvénnyel várjuk Önt és családját, osztályát, baráti társaságát. TALÁLKOZZUNK TATÁN!

Tatai Vadlúd Sokadalom (Fotó: Orbán Zoltán).

Kapcsolódó hírek

Közönséges késeidenevér (Fotó: Forrásy Csaba)

Viszonylag nagytermetű denevérfaj, egy kifejlett állat súlya akár 25 gramm is lehet. Elterjedési területe a mérsékelt égövi Európa, illetve a Közel-Kelet és Közép-Ázsia, ahol több alfaját is leírták már.

Torzonborz madár párosító játék

Köszönjük Szert-Szabó Dorottyának, és kedves márkájának, a Torzonborznak, hogy csatlakozik a Gondoskodó Termék programunkhoz!

Tojó fehérhátú fakopáncs

A fehérhátú fakopáncs minden tekintetben a legérdekesebb harkály fajunk. A Harkályvédelmi Szakosztály a faj országos felmérést tűzte ki célul a 2021-22-es években. Az alábbiakban a 2021-es felmérés eredményeit mutatjuk be.