Tavaszi madárles fotópályázat gyerekeknek

A BirdLife International az idei "Spring Alive" (Tavaszi madárles) akcióhoz kapcsolódva fotópályázatot hirdetett, amelyen olyan 16 éven aluli gyerekek vehetnek részt, akik az idén már regisztráltak a program honlapján és legalább egy megfigyelést feltöltöttek. A pályamunkáknak a tavaszról kell szólniuk a gyerekek "szemüvegén" keresztül.

Tavaszi madárles (SpringAlive) program honlap magyar oldala (www.springalive.net)


A fotókat 2012. június 21-ig várjuk.

A pályázatra történő jelentkezésnél, a program weblapján a fotópályázat menüben lehet regisztrálni és feltölteni a saját készítésű fotót. A képeket emellett várjuk a kincses.laszlo@mme.hu e-mail címre vagy postai úton az MME központi címére (1121 Bp. Költő u. 21.). A pályaművekre írják rá: „Tavaszi madárles”! A nyertesek értékes ajándékokat kapnak.

Az eredményeket a program és az MME honlapján tesszük közzé 2012. július 21-től. A nyerteseket, természetesen külön e-mailben is értesítjük.

fehér gólya (fotó: Orbán Zoltán)
Fehér gólya, a Tavaszi madárles egyik madara
(fotó: Orbán Zoltán)


A Tavaszi madárles (SpringAlive) program nem más, mint néhány közismert, hosszú távú (a Szaharától délre) vonuló madárfajra koncentráló, kontinentális területű játékos madármegfigyelési akció gyerekek, családok, iskolai közösségek számára. A feladat rendkívül egyszerű: február 1. és június 1. között öt madár: a fehér gólya, a kakukk, a gyurgyalag, a füsti fecske és a sarlósfecske évi első megfigyelését (csak az első alkalom a fontos!) kell feljegyezni, majd feltölteni a program honlapjára.


1% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.