Tavaszi madárles fotópályázat gyerekeknek

A BirdLife International az idei "Spring Alive" (Tavaszi madárles) akcióhoz kapcsolódva fotópályázatot hirdetett, amelyen olyan 16 éven aluli gyerekek vehetnek részt, akik az idén már regisztráltak a program honlapján és legalább egy megfigyelést feltöltöttek. A pályamunkáknak a tavaszról kell szólniuk a gyerekek "szemüvegén" keresztül.

Tavaszi madárles (SpringAlive) program honlap magyar oldala (www.springalive.net)


A fotókat 2012. június 21-ig várjuk.

A pályázatra történő jelentkezésnél, a program weblapján a fotópályázat menüben lehet regisztrálni és feltölteni a saját készítésű fotót. A képeket emellett várjuk a kincses.laszlo@mme.hu e-mail címre vagy postai úton az MME központi címére (1121 Bp. Költő u. 21.). A pályaművekre írják rá: „Tavaszi madárles”! A nyertesek értékes ajándékokat kapnak.

Az eredményeket a program és az MME honlapján tesszük közzé 2012. július 21-től. A nyerteseket, természetesen külön e-mailben is értesítjük.

fehér gólya (fotó: Orbán Zoltán)
Fehér gólya, a Tavaszi madárles egyik madara
(fotó: Orbán Zoltán)


A Tavaszi madárles (SpringAlive) program nem más, mint néhány közismert, hosszú távú (a Szaharától délre) vonuló madárfajra koncentráló, kontinentális területű játékos madármegfigyelési akció gyerekek, családok, iskolai közösségek számára. A feladat rendkívül egyszerű: február 1. és június 1. között öt madár: a fehér gólya, a kakukk, a gyurgyalag, a füsti fecske és a sarlósfecske évi első megfigyelését (csak az első alkalom a fontos!) kell feljegyezni, majd feltölteni a program honlapjára.


1% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.