Tedd próbára a tudásodat, nevezz be a Madarak és Fák napi természetismereti versenyre!

Ha voltál már erdei iskolában, madárgyűrűző- vagy természetvédelmi táborban, szereted a biológiát, és igazi amatőr természetbúvár vagy, itt a helyed, hisz értékes határozókönyveket, terepi eszközöket, sőt, madarásztáborozást is nyerhetsz!


Fotó: Bajor Zoltán

Szólj két barátodnak - a vetélkedőre háromfős csapatok jelentkezését várjuk -, majd a versenyfelhívással legkésőbb február 20-ig keressétek meg a biológia tanárotokat vagy az osztályfőnökötöket, és jelezzétek neki, hogy szeretnétek benevezni.

A felkészüléshez ajánljuk: Schmidt Egon: Madárvédelem c. könyvét; a Fürkész könyvek Fák, termések, madarak részeit; a Magyarország fészkelő madarai című könyvet; az Aggteleki Nemzeti Park című füzetet, a Kis növényhatározót; és az MME madárhangos CD-it.


Jó készülődést és sok sikert kívánunk!

Támogató: Ganteline Kft


További információ:
Versenyfelhívás

Kapcsolódó hírek

Az első alkalommal tavaly megszervezett program idén újból életre kel, ezúttal azonban 19 helyszínen. Nézd meg, hogy lakóhelyed, vagy ha éppen kirándulsz valamerre, ahhoz legközelebb hol van helyszíne rendezvényünknek és csatlakozz az éjszakai lepkészethez.

2023. augusztus 31. – szeptember 3. Hortobágy. Szervezők: MME Ritkaságvadász Szakosztály, Hortobágy Természetvédelmi Egyesület, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

természetlesen

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.