Természetvédelmi napok Farmoson

A kiállításon bemutatkozik a Tápió-vidék Természeti Értékeiért közalapítvány, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) helyi szervezete.


Fotó: Németh András

Tablókkal kiegészített "sarkokban" mutatjuk be
  • a vizes élőhelyeket és az ott élő madarak aktív védelmét szolgáló berendezéseket,
  • a hagyományos gyepgazdálkodási módszereket,
  • a kaszálást és a kaszálók madárvilágának védelmét szolgáló eszközöket,
  • a természetvédelmi őrszolgálat mindennapjait,
  • az elektromos vezetékek természetvédelmi problémáit,
  • a madárbarát kert programot,
  • a farmosi Madárgyűrűző tábort és a madárgyűrűzési módszereket,
  • a gyöngybagolyvédelmi tevékenységünket,
  • a nagykátai sikeres gólyafészek-állítási és fiókamentési akciónkat.

A kiállítás ideje alatt szívesen válaszolunk madárvédelemmel, Madárbarát kert programmal kapcsolatos kérdésekre, és az érdeklődők akár csatlakozhatnak is egyesületünkhöz.

A rendezvényen megvásárolhatók a környék természeti értékeivel kapcsolatos kiadványaink, a most megjelent Tápió-mente Turistakalauza, és egyéb Tápió-vidéki kiadványok (tanösvényfüzetek, képeslapok, térképek).

Helyszín: Farmos, Művelődési Ház (Zrínyi u. 2.)
Megtekinthető: április 20-ig
Nyitva tartás: 9 órától 18 óráig.

További Információ:
Tel.: +36/20-234-9994
E-mail: mme.tapio@vipmail.hu (21-én délutánig)

Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.