Természetvédelmi ügyek az Európai Bíróság előtt

Európában elsőként a BirdLife International készítette el a madárvédelmi és az élőhelyvédelmi irányelv vonatkozásában a luxemburgi székhelyű Európai Bíróság esetjogát közel 25 évre kiterjedően.

A dokumentum azzal a céllal jött létre, hogy a kormányzati, önkormányzati és a civil szervezeteket segítse a természetvédelmi irányelvek érvényesítésében, azaz a madárfajok és élőhelyeik védelmét elősegítse a kontinensen.

A kiadvány készítését az MME Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálata vezette, készítésben részt vettek a BirdLife magyar és angliai partner szervezetének munkatársai is.

A kiadvány beszerezhető az MME Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálatánál.

Kapcsolat:
Szilvácsku Zsolt
30/9593-114
szilvacsku.zsolt@ttsz.hu

További információ:
Letölthető változat pdf formátumban (989 KB) | Kutatószoba

Kapcsolódó hírek

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

2022. november 26. Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület. Védnök: Michl József, Tata város polgármestere. A rendezvény díszvendége: a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park. A rendezvény középpontjában: a...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a WWF Magyarország levelet intézett Nagy István agrárminiszterhez és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez a vagyontörvény módosítása ügyében.