Természetvédelmi ügyek az Európai Bíróság előtt

Európában elsőként a BirdLife International készítette el a madárvédelmi és az élőhelyvédelmi irányelv vonatkozásában a luxemburgi székhelyű Európai Bíróság esetjogát közel 25 évre kiterjedően.

A dokumentum azzal a céllal jött létre, hogy a kormányzati, önkormányzati és a civil szervezeteket segítse a természetvédelmi irányelvek érvényesítésében, azaz a madárfajok és élőhelyeik védelmét elősegítse a kontinensen.

A kiadvány készítését az MME Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálata vezette, készítésben részt vettek a BirdLife magyar és angliai partner szervezetének munkatársai is.

A kiadvány beszerezhető az MME Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálatánál.

Kapcsolat:
Szilvácsku Zsolt
30/9593-114
szilvacsku.zsolt@ttsz.hu

További információ:
Letölthető változat pdf formátumban (989 KB) | Kutatószoba

Kapcsolódó hírek

Vadlúdcsapatba beszálló vörösnyakú lúd a Hortobágyon (fotó: ifj. Oláh János)

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) idén novemberben – ebben a hónapban tartózkodik a legtöbb fokozottan védett vadlúd hazánkban – is megszervezte az országos vadlúdszinkront, melyhez a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) számos önkéntese is csatlakozott.

Közönséges késeidenevér (Fotó: Forrásy Csaba)

Viszonylag nagytermetű denevérfaj, egy kifejlett állat súlya akár 25 gramm is lehet. Elterjedési területe a mérsékelt égövi Európa, illetve a Közel-Kelet és Közép-Ázsia, ahol több alfaját is leírták már.

Torzonborz madár párosító játék

Köszönjük Szert-Szabó Dorottyának, és kedves márkájának, a Torzonborznak, hogy csatlakozik a Gondoskodó Termék programunkhoz!