Természetvédelmi ügyek az Európai Bíróság előtt

Európában elsőként a BirdLife International készítette el a madárvédelmi és az élőhelyvédelmi irányelv vonatkozásában a luxemburgi székhelyű Európai Bíróság esetjogát közel 25 évre kiterjedően.

A dokumentum azzal a céllal jött létre, hogy a kormányzati, önkormányzati és a civil szervezeteket segítse a természetvédelmi irányelvek érvényesítésében, azaz a madárfajok és élőhelyeik védelmét elősegítse a kontinensen.

A kiadvány készítését az MME Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálata vezette, készítésben részt vettek a BirdLife magyar és angliai partner szervezetének munkatársai is.

A kiadvány beszerezhető az MME Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálatánál.

Kapcsolat:
Szilvácsku Zsolt
30/9593-114
szilvacsku.zsolt@ttsz.hu

További információ:
Letölthető változat pdf formátumban (989 KB) | Kutatószoba

Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.