Természetvédelmi ügyek az Európai Bíróság előtt

Európában elsőként a BirdLife International készítette el a madárvédelmi és az élőhelyvédelmi irányelv vonatkozásában a luxemburgi székhelyű Európai Bíróság esetjogát közel 25 évre kiterjedően.

A dokumentum azzal a céllal jött létre, hogy a kormányzati, önkormányzati és a civil szervezeteket segítse a természetvédelmi irányelvek érvényesítésében, azaz a madárfajok és élőhelyeik védelmét elősegítse a kontinensen.

A kiadvány készítését az MME Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálata vezette, készítésben részt vettek a BirdLife magyar és angliai partner szervezetének munkatársai is.

A kiadvány beszerezhető az MME Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálatánál.

Kapcsolat:
Szilvácsku Zsolt
30/9593-114
szilvacsku.zsolt@ttsz.hu

További információ:
Letölthető változat pdf formátumban (989 KB) | Kutatószoba

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.