Több mint félezer vendég a Fülemülék Éjszakáján

Több mint félezer vendég hallgatta a fülemülék énekét május 16-án a Kerepesi temetőben és a szegedi Ligetben. Magyarországon most először rendezte meg az MME a Fülemülék Éjszakáját.


Fotó: Horváth Péter

A fülemülék ugyan kicsit megilletődtek a csoportos hallgatóságtól, de a bátrabbak így is énekeltek, hisz számukra nagy a tét: a párválasztás sikere múlik a dalukon.

Ha valaki otthon is szeretné hallgatni a csalogány énekét, az MME által nemrégiben kiadott Éjszaka Hangjai CD-n megtalálja a hangját, sőt, ha nyitott ablaknál hallgatja, még az is előfordulhat, hogy egy valódi fülemülehím válaszol rá, amely vetélytársat sejtve megpróbálja majd leénekelni a színről a felvételen daloló madarat.


További információ:
További képek a Galériában | A fülemüle (Luscinia magarhynchos) | A fülemüle hangja (mp3 - 0,3Mb)

Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.