Torzonborz

Köszönjük Szert-Szabó Dorottyának, és kedves márkájának, a Torzonborznak, hogy csatlakozik a Gondoskodó Termék programunkhoz!

Torzonborz madár párosító játék

Torzonborz egy süni, hiszen ki ne szeretné a süniket, létrejöttét Dorottya nagyobbik, kócos, csibész kisfia ihlette. 

Az anyukaságon túl Dorottya animációs tervezőművész, könyvek illusztrálásával foglalkozik és a nemlétező szabadidejében hajnalban talál ki olyan rajzolnivalókat, amik nemcsak őt, hanem másokat is szórakoztathat. A mintatervezés a szenvedélyévé vált, a tervezett minták különböző használati tárgyakon, dekorációs elemeken és játékokon köszönnek vissza. 


A Madár párosító játék, mint Gondoskodó termék (a fa madarak nem tartozékai a játéknak). 

Az egyik ilyen játék lesz részese a Gondoskodó Termék programunknak is, mi más is lehetne a téma, mint a madarak. A termék neve Madár párosító játék. A játékot megvásárlók 30 hazai madárfajjal ismerkedhetnek meg, a játék a klasszikus memória vagy párkeresős formában is játszható.

A párkereső játék eladásai után Dorottya 600 Ft-ot adományoz az MME-nek, amit ezúttal is köszönünk!

Látogassanak el a Torzonborz oldalára, és nézzék meg ezeket a kedves, természet ihlette mintákat! 

 

Kapcsolódó hírek

A Békés megyei város kertbarát köre ünnepség keretében adta át a fecskefészek-falat. A Kondorosi Kertbarát Kör lelkes tagjai évek óta foglalkoznak a molnár- és füsti fecskék megtelepítésével, a fészekanyag beszerzési helyéül szolgáló sarazóhelyeket létesítenek, mesterséges fészekalapokat gyártanak különféle anyagokból. 

Madárbarát település pályázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet települések részére Madárbarát település mintaprojekt kialakítására. A mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök kihelyezve (ódúk,...

zöldes gyöngyházlepke (fotó: Faragó Ádám)

Május 5-én, a Jókai-kertben előkészítettük az MME legújabb szakosztályának létrehozásához szükséges feltételeket. A Lepkevédelmi Szakosztály megalakulásának kezdeményezői között a Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület tagjai, nemzeti park igazgatóságok munkatársai, muzeológusok, civil lepkészek, madarászok, lepkészettel most ismerkedők is megtalálhatóak.