Torzonborz

Köszönjük Szert-Szabó Dorottyának, és kedves márkájának, a Torzonborznak, hogy csatlakozik a Gondoskodó Termék programunkhoz!

Torzonborz madár párosító játék

Torzonborz egy süni, hiszen ki ne szeretné a süniket, létrejöttét Dorottya nagyobbik, kócos, csibész kisfia ihlette. 

Az anyukaságon túl Dorottya animációs tervezőművész, könyvek illusztrálásával foglalkozik és a nemlétező szabadidejében hajnalban talál ki olyan rajzolnivalókat, amik nemcsak őt, hanem másokat is szórakoztathat. A mintatervezés a szenvedélyévé vált, a tervezett minták különböző használati tárgyakon, dekorációs elemeken és játékokon köszönnek vissza. 


A Madár párosító játék, mint Gondoskodó termék (a fa madarak nem tartozékai a játéknak). 

Az egyik ilyen játék lesz részese a Gondoskodó Termék programunknak is, mi más is lehetne a téma, mint a madarak. A termék neve Madár párosító játék. A játékot megvásárlók 30 hazai madárfajjal ismerkedhetnek meg, a játék a klasszikus memória vagy párkeresős formában is játszható.

A párkereső játék eladásai után Dorottya 600 Ft-ot adományoz az MME-nek, amit ezúttal is köszönünk!

Látogassanak el a Torzonborz oldalára, és nézzék meg ezeket a kedves, természet ihlette mintákat! 

 

Kapcsolódó hírek

Vadlúdcsapatba beszálló vörösnyakú lúd a Hortobágyon (fotó: ifj. Oláh János)

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) idén novemberben – ebben a hónapban tartózkodik a legtöbb fokozottan védett vadlúd hazánkban – is megszervezte az országos vadlúdszinkront, melyhez a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) számos önkéntese is csatlakozott.

Közönséges késeidenevér (Fotó: Forrásy Csaba)

Viszonylag nagytermetű denevérfaj, egy kifejlett állat súlya akár 25 gramm is lehet. Elterjedési területe a mérsékelt égövi Európa, illetve a Közel-Kelet és Közép-Ázsia, ahol több alfaját is leírták már.

Tojó fehérhátú fakopáncs

A fehérhátú fakopáncs minden tekintetben a legérdekesebb harkály fajunk. A Harkályvédelmi Szakosztály a faj országos felmérést tűzte ki célul a 2021-22-es években. Az alábbiakban a 2021-es felmérés eredményeit mutatjuk be.