Tüntetés a környezet- és társadalomromboló állami költségvetés ellen

2004. október 21-én 72 környezet és természetvédelmi civil szervezet - köztük az MME - tüntetést szervezett az Országház elé. A résztvevők komoly aggályokat fogalmaztak meg a Magyar Köztársaság 2005. évi költségvetési tervezetével kapcsolatban.Álláspontunk szerint a tervezett költségvetés súlyosan csorbítja a civil szervezetek közhasznú szerepvállalásának esélyeit, ezzel pedig több évtizedes munka eredményei kerülhetnek veszélybe. A civil érdekeken túl jelentősen csökken a Környezetvédelmi kormányzat mozgástere, mely az előre látható további létszámleépítések után nem tudja ellátni minden feladatát. Az európai Unió és benne Magyarország csak a fejlett civil társadalomra építve érheti el céljait. Számos területen (pl. környezeti nevelés, oktatás, egészségügy, veszélyeztetett fajok védelme, védett Natura 2000-es területek kezelése, tanácsadás, társadalmi tudatformálás...) dolgoznak elkötelezett civil szervezetek, melyek munkája nélkül szegényebb lenne az ország. A tüntetők képviselői egy petíciót nyújtottak át Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részére, melyben konkrét ajánlásokat is tettek a költségvetés "zöld szemléletű" módosítása érdekében.

A fotókat Bajomi Bálint készítette

További információ:
Egy tüntetés képei

Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.