Túzokvédelmi beszámoló

Elkészült az MME túzokvédelmi programjának 2003. évi beszámolója a bihari síkon folyó védelmi munkáról.

A túzokvédelmi program az egyesületünk kiemelt tevékenységei közé tartozik, a túzok egyike a hazánkban élő, globálisan veszélyeztetett madárfajoknak, állománya csak emberi segítséggel maradhat fent. Az MME foglalkozik a veszélyeztetett fészkek feltérképezésével, megszerzi őrzésüket, monitoring munkát végez, téli túzokvédelmi akciókat szervez és kapcsolatot tart fent a gazdálkodókkal és együttműködik a természetvédelmi hatósággal.

További információ:
Túzokvédelmi program | Fajvédelmi tervek | A 2003. évi beszámoló

Kapcsolódó hírek

Schmidt Egon a Kossuth-díjjal (fotó: Haraszthy László)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 91 éves korában, ma hajnalban elhunyt Schmidt Egon, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Tiszteletbeli elnöke, Kossuth-díjas író, aki egész életét a madaraknak, a madárvédelemnek és az ismeretterjesztésnek szentelte. Életével mindannyiunk számára példát mutatott természetszeretetből, emberségből, személyiségével természetvédők...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.