Túzokvédelmi beszámoló

Elkészült az MME túzokvédelmi programjának 2003. évi beszámolója a bihari síkon folyó védelmi munkáról.

A túzokvédelmi program az egyesületünk kiemelt tevékenységei közé tartozik, a túzok egyike a hazánkban élő, globálisan veszélyeztetett madárfajoknak, állománya csak emberi segítséggel maradhat fent. Az MME foglalkozik a veszélyeztetett fészkek feltérképezésével, megszerzi őrzésüket, monitoring munkát végez, téli túzokvédelmi akciókat szervez és kapcsolatot tart fent a gazdálkodókkal és együttműködik a természetvédelmi hatósággal.

További információ:
Túzokvédelmi program | Fajvédelmi tervek | A 2003. évi beszámoló

Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.